Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

HAK

Jak vjetar otežava promet, u prekidu trajektne linije

22.11.2022. 08:18
Jak vjetar otežava promet, u prekidu trajektne linije

Foto: Sergej Drechsler/Novi listZbog jakog vjetra na DC1 Udbina-Gračac i na DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle,  a u prekidu su brodske, trajektne i katamaranske linije, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub HAK).


Kolnici su mjestimice mokri, a ponegdje u unutrašnjosti ima magle.


Zbog vode na kolniku prekinut je promet na državnoj cesti DC75 Novigrad-Poreč kod Antenala i na dionicama DC36 Karlovac-Šišljavić u mjestu Koritinja, i Šišljavić-Pokupsko u mjestu Gradec Pokupski.
Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama u Lici.


Prekinute trajektne linije


Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta prekinute su trajektne i katamaranske linije


U Splitskom okružju: katamaranske linije Vis – Split;  Jelsa – Bol – Split;  Ubli – V. Luka – Hvar – Split.  Trajektne linije  Ubli – Vela  Luka – Split;  Split – Vela Luka – Ubli s polaskom iz Splita u 5 sati;  is-Split; Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir (Soline). Brzobrodske linije iz Milne za Split preko Rogača;  iz Splita za Rogač te polazak iz Rogača za Split u 15,30 sati; iz Splita za Rogač i Milnu te brodska linija Komiža-Biševo.


U Šibenskom okružju brodska linija 505 Vodice – Šepurine – Prvić Luka – Zlarin – Šibenik


U Zadarskom okružju brodska linija Zadar – Preko. Kamaranske linije Brbinj – Božava – Zverinac – Sestrunj – Rivanj;  Ist – Zapuntel – Brgulje – Molat – Zadar, Tajektna linija Biograd – Tkon, Brodskoj liniji Vrgada – Pakoštane Biograd.


U Riječkom okružju: katamaranske linije Mali Lošinj – Cres – Rijeka; Novalja – Rab – Rijeka. Trajektne linije Lopar – Valbiska;  Porozina – Brestova; Prizna – Žigljen;  Stinica-Mišnjak. Brodske linije Mali Lošinj – Unije – Susak i lovik-Mrtvaska.


U Dubrovačkom okružju trajektna linija Prapratno-Sobra.


Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.