Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

OMEP Hrvatska

U Dječjem vrtiću Sunce održana zanimljiva predavanja

Autor: Portal ZL

23.03.2023. 22:05
U Dječjem vrtiću Sunce održana zanimljiva predavanja

Foto: DV Sunce

Ovoga tjedna u Dječjem vrtiću “Sunce”, održano je predavanje/radionica pod nazivom “Savjetodavni pedagoški razgovor s roditeljima djece uključene u dječji vrtić”, u organizaciji OMEP, Hrvatska. OMEP je međunarodna organizacija koja se bavi svim aspektima odgoja i obrazovanja u ranom djetinjstvu. Cilj OMEP-a jest promicati i osigurati optimalne uvjete za svu djecu, njihov razvoj, učenje i sretno odrastanje u obiteljima, institucijama i zajednici.


Ovu radionicu, mnogobrojnim zainteresiranim gošćama iz cijele Zadarske županije, održala je dugogodišnja članica OMEP-a, izv. prof. dr. sc. Ivana Visković koja je svoje dugogodišnje iskustvo rada u predškolskoj ustanovi obogatila mnogim znanstvenim spoznajama što je vidljivo iz njenih mnogobrojnih objavljenih radova u renomiranim časopisima u Hrvatskoj i Europi. Posebno polje interesa prof. Visković  je partnerstvo obitelji i vrtića na čemu se temelji i njezina doktorska disertacija. Sama organizacija OMEP često održava različite edukacije i konferencije u Hrvatskoj pozivajući renomirana imena hrvatskog, europskog i svjetskog, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.


– Izuzetno smo ponosni što smo dobili priliku biti domaćini ovog događanja. Cilj ovakvih susreta osim obrazovanja stručnih djelatnika je i njihovo umrežavanje kao i zajednički rad na kvaliteti sustava i same odgojiteljske profesije. Uvijek smo sretni kada dobijemo priliku ugostiti ovakvog renomiranog predavača. Veliko hvala izv. prof. dr. sc. Ivani Visković i dr. sc. Adrijani Višnjić Jevtić na ovoj kvalitetnoj i osnažujućoj radionici, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića “Sunce” Mirjana Miočić.