Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Zajedničko druženje udruga

Posjet PU zadarskoj svima će ostati u lijepom sjećanju

Autor: Portal ZL

19.02.2023. 19:09
Posjet PU zadarskoj svima će ostati u lijepom sjećanju

Foto: Mate KominaLijepu i hvalevrijednu priču danas su nam ispričali pripadnici PU Zadarske koji su u svojim prostorijama ugostili članove Udruge za autizam Zadar, Udrugu Cukrići te Udrugu Down sindrom Zadar.  Kako male stvari čine velika zadovoljstva, policajci su članove navedenih udruga prošetali po policijskoj postaji, pokazali im svoja vozila te još mnogo toga.


Ovo nije prvi put da ove udruge sudjeluju u zajedničkim aktivnostima. Podsjetimo, prije par mjeseci bili su zajedno i u posjetu Vatrogasnoj postrojbi Zadar, gdje su uživali u druženju i upoznavanju te razgledavanju postaje.


Predsjednica Udruge Cukrići Doris Bailo nije mogla sakriti oduševljenje današnjim posjetom.
-S pozicije Udruge Cukrići jako nam je drago da smo se povezali i na ovaj način te da smo zajedno posjetili PU Zadarsku s ostalim udrugama. Djelatnici PU Zadarske pokazali su se kao pravi domaćini, tako da članovima udruga ništa nije nedostajalo, pripremili su  nam prigodni banket dobrodošlice. Dopustili nam i pričanje na megafon, upoznali nas s vozilima, palili sirene, proveli po prostorijama, kazala je Bailo te nastavila


-Zahvaljujemo se u ime Cukrića na prilici da se i mi upoznamo zajedno sa drugim članovima udruga, razmijenimo iskustva i stanja u udrugama te ukažemo na svjesnost istih. Od naših članova je bio naš Nino, bilo mu je toliko dobro da nije htio ići kući.


Ana Šare, predsjednica Udruge za autizam Zadar također je dala svoj osvrt oko današnjeg događanja.


-Zahvaljujemo se od srca PU Zadarskoj što je ugostila naše male članove, naše male prijatelje iz Udruge Cukrići i Udruge Down sindrom Zadar. Provozali smo se u policijskim automobilima i na policijskim motorima, koristili megafon, palili rotaciju, a čak nakratko bili “uhićeni”. Neopisivo smo sretni, jer su djeca dobili priliku vidjeti što sve rade policajci i kakav je njihov posao.  Uživamo u zajedničkim druženjima. Zaista prekrasan dan, hvala na gostoprimstvu i poklonima. Vidimo se opet, kazala je Šare.


Iz Udruge Down sindrom Zadar također poručuju sa zadovoljstvom.


-Veselimo se ovakvim prilikama, nadamo se da će biti još više ovakvih druženja, dijagnoze su različite, ali se međusobno podupiremo i razumijemo. Ovo je velika stvar za nas, uvijek nas veseli kada nas se poziva. Članovi su bili oduševljeni događajem, ovo nam znači jako puno i nadamo se ponovnom susretu, kazala je Tanja Radman, tajnica Udruge.


Foto


Posjet PU Zadarskoj


avatar

Snimio:


19.02.2023. 18:58


Galerija