Nedjelja, 24. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nakon skupštine

Perica: Bio sam svjestan da će me vjerojatno isključiti iz Kluba

Autor:

01.12.2022. 16:11
Perica: Bio sam svjestan da će me vjerojatno isključiti iz Kluba

Foto: Arif SitnicaŽeljko Perica, županijski vijećnik, koji je izabran s Nezavisne liste Ivice Žuvele, ujedno i načelnik Općine Stankovci, ubuduće će svoj put u Skupštini nastaviti kao nezavisni. On je naime, u utorak isključen iz Kluba nezavisne liste Ivice Žuvele jer je svoju ruku podigao za županijski proračun 2023., a što je odluka protivna onoj Kluba. Vladajućoj većini zapravo nije trebao i glas Perice, budući da su i bez njega imali dovoljan broj ruku za izglasavanje proračuna.


Odluka Žuvelina kluba o isključenju Perice je donesena jednoglasno, o čemu se netom nakon završetka Županijske skupštine oglasio i Ivica Žuvela.


Željko Perica jučer je u telefonskom razgovoru objasnio kako je odlučio podržati proračun jer je prije glasanja prihvaćen njegov amandman za potpore malim poduzetnicima u vrijednosti od 50 tisuća eura.
– Odlučio sam podržati proračun, i sam ga donosim u Općini i svjestan sam koliko je to teško i komplicirano ponekad. Bio sam svjestan da će me vjerojatno isključiti iz Kluba jer je njihov stav bio kako neće podržati proračun. Smatram ako se nešto dobro može napaviti, da to treba podržati, rekao je Perica.


U Skupštini sada nastavlja kao nezavisni vijećnik, ali dodaje kako je svjestan svoje vijećnićke pozicije i kako se uvijek nastoji truditi za interese i boljitak svoje općine Stankovci.


– Ljudi od mene očekuju kada sam u Skupštini da nešto dobro napravim za razvoj općine i trudim se u tom smjeru raditi, zaključio je Perica.