Petak, 23. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nakon skupštine

Željko Perica isključen iz Kluba nezavisne liste

Autor: ZL

29.11.2022. 14:57
Željko Perica isključen iz Kluba nezavisne liste

Foto: Arif SitnicaZbog davanja glasa za proračun Zadarske županije za 2023. godine vijećnik Željko Perica isključen je iz Kluba nezavisne liste, izvijestio je nositelj Ivica Žuvela.


– Glasovanjem za županijski proračun za 2023.g. protivno stajalištu Kluba smatramo da je gosp. Perica prouzročio štetu Klubu i svima koji su svoj glas dali promjenama na političkoj sceni u našoj županiji.


Smjer u kojem ova politička opcija ide nikad nije bila politička trgovina već nedvosmislena i bespoštedna borba za, uvjetno rečeno “malog čovika” kojem je dosta uzusa koje gledamo zadnjih 30 godina.


Nezadovoljstvo realizacijom amandmana
Kroz 2022.g. smo se kroz Županijsku skupštinu borili za dežurnog stomatologa nedjeljom i blagdanom, za higijenske potrepštine učenicama slabijeg imovinskog statusa, izgradnju Memorijalnog centra u Škabrnji, izgradnju hospicija na Babindubu, smanjenje cijene navodnjavanja u lišanskom polju, izmještanje autobusne linije za prijevoz učenika kroz Sabunike, izmjenu Pravilnika o zapošljavanju OB Zadar, transparentnije uvjete koncesija (poglavito obim i rokove investicija koncesionara), za baroterapiju u Specijalnoj bolnici Biograd na moru, adekvatnije zbrinjavanje infektivnog otpada, nudili smo rješenja vezana za parking ispred poliklinike, sugerirali izgradnju heliodroma kao temelj buduće hitne helikopterske službe.


S obzirom da nismo zadovoljni realizacijom naših amandmana niti navedenih stavki, odlučili smo kao Klub da nećemo podržati proračun Zadarske županije za 2023. godinu.


Imajući u vidu da gosp. Perica kao načelnik Općine Stankovci svoje nastavno političko djelovanje u Skupštini temelji na boljitku svoje Općine, ipak jednoglasno smatramo da glasovanjem protivno odluci kluba gosp. Perici prestaje rad u istom.
Želimo gosp. Željku Perici uspješan rad u Stankovcima, izvijestio je dr. Žuvela.