Petak, 14. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

"Mreža domova"

Osim novog društvenog doma, u Vukšiću će se otvoriti i vrtić

Autor: Đurđa Baljak

17.10.2023. 09:57
Osim novog društvenog doma, u Vukšiću će se otvoriti i vrtić

Foto: M. MARIĆ, M. LEDENKO-MANEOdržana je završna konferencija za javnost i medije u okviru projekta »Mreža domova« koji se provodio kroz Intervencijski plan Grada Benkovca.


Konferencija je održana u novoizgrađenom društvenom domu u Vukšiću, a sudjelovali su gradonačelnik Tomislav Bulić, predstavnici Razvojne agencije Grada Benkovca, voditelj projekta Goran Ivanić, javni djelatnici i mještani Vukšića. Gradonačelnik Bulić je istaknuo kako su stanovnici Vukšića dobili mjesto na kojem će moći porvoditi različita društvena, kultura i sportska događanja, što će uvelike obogatiti društveni život lokalne zajednice.


– Vukšić ima vrlo aktivne kulturne i sportske udruge te jednu braniteljsku udrugu koje do sada nisu imale prostor za organiziranje svojih aktivnosti, a ovaj novoizgrađeni dom će im upravo omogućiti uvjete za organizaciju brojnih događanja. Pored toga, posljednjih nekoliko godina u Vukšiću je primjetan i pozitivan trend porasta broja djece predškolske i osnovnoškolske dobi, zato će do kraja ove godine biti stavljen u funkciju i novouređeni dječji vrtić. Na radost svim mališanima koji trenutno borave u vrtićima u drugim općinama i gradovima, istaknuo je gradonačelnik Bulić te dodao kako su prilikom planiranja sadržaja razmišljali o knjižnici ili većem broju prostorija, ali, kako kaže, zbog ograničenih strogo namjenskih sredstava nisu mogli to realizirati.


Tomislav Bulić, gradonačelnik Benkovca


Hvalevrijedni projekt
Specifični cilj hvalevrijednog projekta »Mreža domova« bio je izgradnja i stavljanje u pogon sekundarnih društvenih centara na području koje pokriva Grad Benkovac kako bi se osigurali geografski ravnomjerno raspoređeni uvjeti za razvoj i izgradnju društvenog kapitala lokalnog stanovništva kroz osiguravanje društvenih infrastruktura namijenjenih za provođenje društvenih, kulturnih, edukativnih i rekreativnih aktivnosti.


Projekt je sufinanciran iz EU fonda za regionalni razvoj u vrijednosti od 660.420,74 eura. Razdoblje provedbe je od 30. srpnja 2021. do 30. studenog 2023. godine. Izvođač radova bilo je poduzeće Reliance d.o.o., stručni nadzor povjeren je tvrtki GiN company d.o.o. Zadar, dok je projektantski nadzor obavljao Arhitektura square d.o.o. iz Zadra.