Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

38 C°

Novi Bokanjac

Dukić iskazao zadovoljstvo trajanjem radova na novom gradskom parku

Autor: Goran Šimunov

16.10.2023. 18:16
Dukić iskazao zadovoljstvo trajanjem radova na novom gradskom parku

Foto: Arhitektonski studio Rene/Grad ZadarGradonačelnik Dukić se na kolegiju gradonačelnika osvrnuo i na prijenos osnivačkih prava nad Znanstvenom knjižnicom Zadar s Grada na Sveučilište.


Knjižnična građa


– U Prijedlogu Odluke stoji i kako se promjenom osnivača ne mijenja vlasnički status knjižnične građe Znanstvene knjižnice. Ona bi ostala u vlasništvu Grada, a s njom se postupa prema najvišim standardima knjižničarske struke, naglašava gradonačelnik dodajući kako su u prvih mjesec i pol dana po donošenju proračuna pokrenuli 37 postupaka javne nabave većih vrijednosti. Većina tih postupaka je, rekao je, došla do sklapanja ugovora, a velik dio i do početka radova.


– Uskoro će početi i radovi na parternom uređenju rive. Koliko čujem nije bilo nekakvih primjedbi na planirane zahvate u tom prostoru koji bi trebao do svibnja dopuniti taj jedinstveni gradski prostor s obnovljenim obalnim pojasom, a koji je nekidan dobio i uporabnu dozvolu. Zahvaljujemo Ministarstvu, Lučkoj upravi Zadar i izvođaču radova, kazao je Dukić, dok je pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap otkrio kako je za ovaj projekt potpisan ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Gamp iz Podstrane, a radovi bi trebali krenuti početkom studenog.
Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo i trajanjem radova na novom gradskom parku Novi Bokanjac između tog naselja i Žmirića.


– Već sada izgleda atraktivno, ali je jako važno što smo u parku dobili sadržaj koji je toliko trebao Zadru. Pa ću upozoriti malo starije ljubitelje skejtanja i roditelje onih mlađih da je skate park još uvijek dio gradilišta i zamoliti da se suzdrže do završetka radova, poručio je Dukić, a dodatno pojašnjenje dao je pročelnik Kasap kazavši kako vrijednost prve faze uređenja ovog parka iznosi 485 tisuća eura.


Radovi u parku


– Radovi idu dobrom dinamikom, do kraja listopada bi trebao završiti građevinski dio radova, nakon čega slijedi opremanje parka igralima, što očekujemo da će završiti krajem studenog. Uslijedila bi i druga faza radova na parku u smjeru Žmirića, najavio je pročelnik Kasap koji je iznio i nekoliko informacija o izgradnji kružnog toka u Ulici Put Biliga. Rekao je kako je u tijeku odabir izvođača radova koji bi trebali početi u studenom.


Gradonačelnik se također osvrnuo i na radove u Ulici Miroslava Krleže gdje se, osim prometnice, uređuje podzemna infrastruktura, parkirališni prostor i pješačke staze. Pročelnik za komunalne djelatnosti Robertino Dujela kazao je kako su radovi u ovoj ulici kompleksni.


– Izvodi se i polaganje plinovoda, mijenjaju se vodovodne cijevi, a javio nam se i T-com koji će mijenjati telekom infrastrukturu. Kad se svi ovi radovi završe, u cijeloj dužini ulice postavit će se novi kolnički zastor. U okviru projekta izvode se radovi i na prostoru uz ovu ulicu u vjeri da ćemo to pretvoriti u park. Uredit ćemo 24 parkirna mjesta, dječje igralište, a nastojat ćemo sačuvati sve zelenilo. S obzirom da se radi o obuhvatu od 2.000 metara četvornih, projekt će se provesti u dvije proračunske godine, kazao je Dujela.