Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

PROJEKTI

Općina Posedarje pripremila dva projekta, evo o čemu se radi

Autor: Nikolina Lucić

07.09.2023. 17:32
Općina Posedarje pripremila dva projekta, evo o čemu se radi

Foto: OPĆINA POSEDARJEIako je ovogodišnja turistička sezona još u tijeku, mnoge se destinacije već na jesen počinju pripremati za onu sljedeću, kako planiranjem, tako i realizacijom raznih projekata komunalne infrastrukture. Ništa drugačije nije niti u općini Posedarje koja je već godinama omiljeno turističko odredište, kako u priobalnom dijelu, tako i u zaleđu. Kvalitetna komunalna infrastruktura, dovoljan broj parkirnih mjesta, uređene šetnice i dječja igrališta dodana su vrijednost turističkoj destinaciji, a njihova namjena nije isključivo turistička i koriste se tijekom cijele godine. Prvenstveno koriste lokalnim žiteljima, ali upravo zbog njih raste vrijednost turističke destinacije, koja svojim posjetiteljima pruža sve pogodnosti koje im trebaju.


– Pripreme za turističku sezonu 2024. kreću 15. rujna 2023. godine. Prva dva projekta su uređenje pješačke zone u samom središtu mjesta Posedarje, što sufinancira Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, te postava cageball igrališta koje sufinancira Zadarska županija, najavila nam je Nikolina Šimurina, predstojnica Ureda načelnika Općine Posedarje, dodavši kako će po završetku ta dva projekta u njihovim pogodnostima moći uživati i domaći i strani posjetitelji. Ukupna vrijednost oba projekta iznosi 133.904,91 eura.


– Naravno da ovo nije sve, o budućim iznenađenjima ćete saznati sve na vrijeme, dodala je Šimurina, rekavši kako obuhvat projekta uređenja pješačke zone, obuhvaća i trenutačno oronulo parkiralište, koje će se provedbom projekta staviti u funkciju pješačke javne površine.
– U sklopu uređenja popločati će se 685 metara kvadratnih i obnovit mala statua galeba na spomeniku hrvatskim braniteljima, koji motiv će se prenijeti i na veliku podnu svjetlosnu instalaciju. Svjetlosna instalacija sadrži 65 podnih i 16 zidnih led markera i izvodi je tvrtka Elektrokovina lighting d.o.o. iz Hrvatskog Leskovca, dok će popločavanje izvesti Kamen Pedić d.o.o. iz Pridrage, te se dovršetak radova planira za vrijeme Adventa. Cageball s umjetnom travom će po modelu ključ u ruke izvesti Edel sport d.o.o. iz Zagreba, a uređenje košarkaškog streetball terena se planira na proljeće, pojasnila je Šimurina.


Foto: OPĆINA POSEDARJE


Foto: OPĆINA POSEDARJE