Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Konačno odobreno

Od 1. rujna program posebne dentalne skrbi za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

Autor: Portal ZL

29.08.2023. 14:05
Od 1. rujna program posebne dentalne skrbi za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

Foto: Pixabay

U Zadarskoj županiji 1. rujna 2023. godine s provedbom počinje program posebne dentalne skrbi  u općoj anesteziji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Zahvati će se obavljati jednom mjesečno, odnosno 3. četvrtak u mjesecu u operacijskoj dvorani u Poliklinici Opće bolnice Zadar.


Zahvate će obavljati multidisciplinarni tim sastavljen od anesteziologa i anestezioloških tehničara OB Zadar, oralnih kirurga Doma zdravlja Zadarske županije i odabranih doktora dentalne medicine. Po potrebi broj termina zahvata se može i povećavati, ovisno o broju prijavljenih pacijenata.


Dugotrajne pripreme


Pripreme za provedbu ovog posebnog programa bile su dugotrajne i složene, sama priprema prostora i opreme zahtijevala je osiguranje  sredstava (oko 150.000,00 eura)  što je Zadarska županija i osigurala za dvije ustanove uključene u provedbu programa: Opću bolnicu Zadar i Dom zdravlja Zadarske županije.


Svi ugovorni doktori dentalne medicine (na području Zadarske županije 79 je ugovornih ordinacija dentalne medicine) mogu već od danas prijavljivati svoje pacijente koordinatoru provedbe programa, odnosno glavnoj sestri Doma zdravlja Zadarske županije (Marija Vidaić: telefon 023/239-805,  mail adresa: [email protected]).


Provedbom ovog programa Zadarska županija postaje jedina županija koja na sveobuhvatan način dostupnost stomatološke skrbi ima za sve stanovnike tijekom svih dana u tjednu, uključivo nedjelje i blagdane. Naime uz stomatološka dežurstva nedjeljom i praznikom, koja funkcioniraju već duže vrijeme, sada će se pružati i stomatološka skrb osobama koje zahvate moraju vršiti u općoj anesteziji.