Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

mijenjaju se kamene ploče

Nakon sezone kupanja, na Kolovarama u tijeku radovi vrijedni 30 tisuća eura

Autor: Nikolina Lucić

25.10.2023. 14:39
Nakon sezone kupanja, na Kolovarama u tijeku radovi vrijedni 30 tisuća eura

Foto: Arif SitnicaNakon kultne skakaonice na bazenu Kolovare, obnova je došla i do istočne strane bazena, gdje se na dijelu između skakaonice i tuševa mijenjaju kamene ploče. Bazen na Kolovarima, kao i popularna skakaonica svako su ljeto omiljeno odredište stotinama Zadrana, koji ovo kultno zadarsko kupalište biraju ne samo zbog atraktivnih vratolomija koje skakači izvode, već i zbog druženja s prijateljima, ali i zbog godina uspomena koje ih uz njega vezuju.


Kako nam je kazala Dina Bušić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu u šport Grada Zadra, ovaj je zahvat planiran još prije obnove same skakaonice, no odlučili su ga odgoditi kako radovi oko skakaonice ne bi oštetili nove kamene ploče. Sama je skakaonica u potpunosti obnovljena, kako bi bila što sigurnija za skakače i kupače.


– Na površini od oko 150 metara kvadratnih postupno se mijenjaju kamene ploče, kao što je učinjeno i na suprotnoj strani bazena. Iako smo radove ugovorili prije same obnove skakaonice, zbog opsežnih radnji koje su se tada poduzele, odlučili smo ploče tek sada mijenjati, nakon sezone kupanja, kako ne bi došlo do njihova oštećenja. Radovi su u tijeku, a koštat će nas oko 30 tisuća eura, kazala je Bušić.