ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

22 TOČKE

Na Županijskoj skupštini o Narodnom muzeju i v.d. ravnateljici Sabolić

Autor: Toni Perinić

18.09.2023. 14:28
Na Županijskoj skupštini o Narodnom muzeju i v.d. ravnateljici Sabolić

Foto: LUKA JELIČIĆPred vijećnicima Županijske skupštine ovog četvrtka naći će se dvadeset dvije točke o kojima će se opet raspravljati u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku. Podsjetimo, prošla sjednica održana je nakon dugo vremena u Domu županije i na odobravanje oporbenih vijećnika prenošena je uživo stranicama Županije.


Raspravljat će se tako o polugodišnjem izvještaju župana, upravnih tijela, Županijske uprave za ceste, a izvješće o stanju vatrogastva i zaštite od požara predstavit će županijski zapovjednik Matej Rudić. Svakako, najzanimljivija točka će se i najdulje čekati – i to do samog kraja, a riječ je o prijedlogu odluke o razrješenju Renate Peroš s ravnateljske funkcije u Narodnom muzeju Zadar te imenovanje vršiteljice dužnosti koja će, prema prijedlogu Upravnog vijeća ove ustanove biti županijska vijećnica Vesna Sabolić iz Reformista.


Podsjetimo, dugogodišnjoj ravnateljici Renati Peroš, koja se odlučila povući, 9. listopada ističe mandat, a natječaj za tu funkciju raspisan je još u travnju. Međutim, nakon što se na njega javila povjesničarka umjetnosti dr.sc. Nataša Šegota Lah, stigla je odluka o poništenju i Upravno vijeće odlučilo je imenovati vršitelja dužnosti koji će ustanovu voditi narednih godinu dana. S obzirom da je predložena v.d. ravnateljice Sabolić članica Upravnog vijeća ove ustanove, ona se izuzela iz glasovanja, a nju su za tu privremenu dužnost predložili ostali članovi, Žan Morović, Snježana Vujčić Karlo i Hrvoje Perica te predsjednik Radomir Jurić. Izgledno je kako će, zbog stabilne većine vladajućeg HDZ-aove koalicije, ta odluka biti izglasana bez problema.