ponedjeljak, 4. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

APEL ZA POMOĆ

Mladoj Zadranki Petri Adžić potrebna naša pomoć

Autor: Ana Šarić

01.12.2022. 19:04
Mladoj Zadranki Petri Adžić potrebna naša pomoć

Foto: Screenshot

Mlada Zadranka, Petra Adžić treba našu pomoć. Ta mlada djevojka 19. lipnja prošle godine je doživjela jedan oblik moždanog udara uslijed prsnuća urođene arteriovenske malformacije na području malog mozga te je hitno prebačena na bolničko liječenje u KBC Zagreb. Njezini brat i sestra, Frane i Antonia, prije točno godinu dana su uputili javni apel za pomoć, ali njen oporavak još nije gotov. Tako je Petra opet na društvenim mrežama objavila video u kojem svoje sugrađane moli za pomoć kako bi dovršila treći ciklus rehabilitacije.
“Prošla je godina dana otkad vam se moj brat obratio preko društvenih mreža. 13. prosinca 2021. mama i ja otpuštene smo iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju Krapinske Toplice. Samo tri tjedna kasnije započela je moja borba u Poliklinici Glavić. U međuvremenu se za moju rehabilitaciju prikupilo novca za tri ciklusa po 12 tjedana u Poliklinici Glavić i život u neposrednoj blizini klinike, kao i sredstva za logopedske terapije. Odradila sam preko 1000 sati vježbi i ovim putem Vam svima želim pružiti uvid u ono što se događalo proteklih godinu i pol dana, od rupture moje arterio venske malformacije do danas. Ovo je mali dio svega što smo moja obitelj i ja prošli u ovo vrijeme, ali ono najvažnije je da ničeg od tog ne bi bilo da nije bilo Vas. Treći ciklus rehabilitacije traje do 16. prosinca 2022. nakon čega me čeka još jedna neurokirurška intervencija na KBC-u Rebro i nastavak rehabilitacije. Ovim putem želim se zahvaliti svom stručnom osoblju KBC Rebro, Specijalne bolnice za rehabilitaciju Krapinske Toplice, Poliklinici Glavić i svakoj osobi koja je na bilo koji način doprinijela tome da se danas krećem bez invalidskih kolica, jedem samostalno, pričam, pohađam drugi razred srednje Medicinske škole Ante Kuzmanić on-line putem i ponovno se osjećam kao čovjek.


S obzirom na to da imam još puno volje i želje, ovim putem želim zamoliti svakoga tko može da pomogne da se moj san ostvari i da nastavim s rehabilitacijom i sljedeće godine. Svi koji žele sudjelovati mogu uplatu izvršiti na broj žiro računa: HR7424070003106957706 na ime Petra Adžić ili devizni račun: HR5924070003238110221 BIC (SWIFT) kod: OTPVHR2X


Sretna sam i zahvalna što ovaj put to mogu tražiti sama u svoje ime, ali Vas molim da se za bilo kakve dodatne informacije slobodno obratite na sljedeće profile: Frane Adžić ili Antonia Adžić
Najljepša hvala svima!”, rekla je Petra.


Petri je prošle godine pomogla i njena škola. Medicinska škola Ante Kuzmanića, okupila se tako na kreativnim božićnim radionicama koje je vodila knjižničarka Tanja Serdarević Učenici su prikupljali novčana sredstva kod City Gallerije prodajući svoje  svoje radove, a prikupljeni su iznos uplatili obitelji.


– Ove godine ponovo ćemo organizirati humanitarnu akciju za djevojčicu koja je učenica Medicinske škole Ante Kuzmanića u Zadru kako bi pomogli u ostvarenju njezine najveće želje da se oporavi, kazala nam je Petrina razrednica Josipa Bačić.


https://www.facebook.com/100030802092005/videos/1296837311152256/