Subota, 23. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

RTL

Započela je humanitarna kampanja "Budi mi prijatelj"

Autor: Edita Burburan

25.11.2022. 09:00
Započela je humanitarna kampanja

Foto: TEA BELAK

Tijekom studenoga i prosinca prikupljat će se sredstva za financiranje različitih projekata neprofitnih udruga koje se bave djecomTradicionalna humanitarna kampanja humanitarne udruge RTL pomaže djeci »Budi mi prijatelj« počela je ovog tjedna. Predstavljeni su i novi, najmlađi dosad ambasadori kampanje čiji je ovogodišnji cilj prikupiti milijun kuna za one kojima je to najpotrebnije.


Tijekom studenoga i prosinca prikupljat će se sredstva za financiranje različitih projekata neprofitnih udruga koje se bave djecom i prijavile su se na natječaj.


Potrebne pomoći su različite, od one medicinske do odgovarajuće roditeljske skrbi, dok su nekima potrebni oprema ili moderna i kvalitetna pomagala zbog kojih nisu u mogućnosti uživati u bezbrižnim vrtićkim te školskim danima…
Od ove godine kampanja je dobila pomoć brata i sestre Tonija i Laure, članova dječjeg zbora »Zagrepčanke i dečki« i popularnih youtubera čiji zabavni i maštoviti videobrojevi imaju milijune pregleda. Toni i Laura, ili skraćeno Loli, pozvat će sve generacije na sudjelovanje u ovogodišnjoj kampanji.


– Pozivamo sve da se uključe i pomognu onima kojima je to najpotrebnije, da još jednom pokažemo koliko veliko srce imamo i koliko smo moćni kad smo zajedno! Nazovimo svi broj 0609007, poručila je Lana Marinović, njihova majka i voditeljica zbora »Zagrepčanke i dečki«.


Jedan od projekata bit će i onaj u srednjoj Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića iz Zagreba, koji se odnosi na financiranje kompletnog opremanja i uređenja kabineta za provođenje stručne nastave.


– Računalna oprema u ovoj učionici starija je od nas i, nažalost, jako spora! Samo da pokrenemo računala u ovoj učionici, potrebno je pola školskog sata, a programiranje na njima gotovo je nemoguće.


Tijekom svog školovanja željeli bismo naučiti što više. Ova učionica s neadekvatnom opremom naša je sadašnjost, ne želimo da bude i naša budućnost, požalili su se učenici.


Sredstva kojima će se financirati projekti prikupljaju se pozivom na humanitarni broj udruge 0609007 (cijena poziva je 6,25 kn/0,83 EUR s PDV-om), koji je aktivan tijekom cijele godine, direktnom uplatom na donacijski žiro-račun udruge HR67 24070001500331700 ili uplatom kreditnom karticom putem web-stranice Udruge www.rtlpomazedjeci.hr.