Subota, 15. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Okupili se u školi

Bivši učenici Pomorske škole proslavili 60 godina mature

Autor: A.Š.

10.05.2023. 14:08
Bivši učenici Pomorske škole proslavili 60 godina mature

Foto: Pomorska škola

Šest desetljeća je prošlo, od kada su deset nautičara i strojara svojim rukama ispisali posljednje stranice svojih školskih bilježnica. Proslavljajući 60 godina mature, ponovno su se okupili u Pomorskoj školi Zadar da prožive zajedno to posebno vrijeme kada su krenuli putem koji je vodio na brodove.


– Kao mladići puni života i želje za avanturom, odvažili su se uploviti u nepoznato, znajući da je njihov izbor biti dio pomorstva, jedne od najvažnijih grana gospodarstva u Hrvatskoj, piše na stranicama Pomorske škole gdje su s ponosom objavili oklupljanje svojih maturanata.


Ulogu “razrednika” preuzeo je ravnatelj škole, Marin Perinić, koji je srdačno pozdravio bivše učenike i zajedno su odali počast svim pokojnim profesorima, kolegama i pomorcima koji su ostavili trag u njihovim životima. Zatim je krenulo prozivanje prisutnih, kao nekad u dok su bili u školi. Bivši učenici obišli su školu, okupili se u razredu, prisjetili su se školskih dana u kojima su uživali.


Prisutni su bili:


Nautičari:


Bačić Slavko


Dumanić Marinko


Granić Gaetano


Ivon Danko


Lakoš Janes


Slanina Branko


Uhoda Josip


Brodostrojari:


Torbarina Ante


Štohera Mile


Štohera Mirko


Uz listanje starih školskih dnevnika, počeli su se sjećati, prisjećajući se svih onih avantura, uspona i padova, kao i onih posebnih ljudi koji su im pomogli da odrastu i postanu uspješni pomorci. Sjetili su se i pokojnog profesora Hekmana, stroge, ali pravedne ruke, koja ih je učila o najbitnijim stvarima u životu, kako biti pošten, marljiv i odgovoran.