Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

vrijednOST 13.300 eura

Pomorska škola OB Zadar donirala dvije specijalizirane laboratorijske centrifuge

Autor: Vanja Mirčeta

09.03.2023. 12:58
Pomorska škola OB Zadar donirala dvije specijalizirane laboratorijske centrifuge

Foto: Arif SitnicaOdjel za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar od danas bogatiji je za dvije specijalizirane laboratorijske centrifuge vrijednosti 13.300 eura, odnosno nešto više od 100.000 kuna. Ovu vrijednu donaciju zadarskoj bolnici u ime Pomorske škole Zadar predao je ravnatelj Marin Perinić uz pomoć dobrovoljnih darivatelja krvi, učenika ove škole Luke Jusupa i Luke Copića.


– I ove godine Pomorska škola Zadar odlučila je vratiti natrag zajednici ono što je ostvarila svojim dodatnim prihodima kroz zapošljavanje učenika, iznajmljivanju prostorija, održavanje tečajeva i obrazovanje odraslih. Već četvrtu godinu za redom surađujemo s Općom bolnicom Zadar jer prepoznajemo i cijenimo njihov trud i zalaganje u očuvanju zdravlja svih nas, a posljednjih godina smo se uvjerili koliko je to izuzetno važno.


Ovim malim znakom pažnje želimo svim djelatnicima zadarske bolnice odati priznanje za uspjeh u očuvanju našeg zdravlja. Posebno sam ponosan što već drugu godinu za redom darivamo upravo Odjel za transfuzijsku medicinu.
Naime, iznimna mi je čast što smo dobili priliku opet darivati Odjel za transfuziju iz razloga što unutar škole imamo svoj aktiv darivatelja krvi koji postoji od 1967. godine, stoga mogu slobodno reći kako smo najstariji aktiv u svim srednjim školama na našem području što se tiče darivanja krvi.


Već preko 50 godina traje ta tradicija unutar naše škole, koju je prije mene vodio pok. prof. Nenad Ninčević.


Uz dosadašnja dva darivanja krvi koje provodimo tijekom školske godine odlučili smo pojačati tu aktivnost i na tri puta jer se na svakom darivanju prikupi 30-ak doza ove vrijedne tekućine, pa se stoga ponosimo činjenicom kako zadarskoj bolnici dajemo onoliko doza krvi godišnje koliko upisujemo i učenika, a to je ukupno 90-ak doza, istaknuo je ravnatelj Perinić.


Poboljšanje uvjeta rada


U ime Opće bolnice Zadar na vrijednoj donaciji zahvalila se dr.med. Marijana Nadinić, voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu koja je naglasila kako će ova vrijedna oprema svakako poboljšati uvjete rada unutar ovog Odjela.


– Zahvaljujem se ravnatelju Periniću, ali i Općoj bolnici Zadar što su upravo naš Odjel za transfuzijsku medicinu odabrali za ovu donaciju. Ovo je hvale vrijedna donacija, a radi se o dvije centrifuge posebno specificirane, izuzetne proizvodnje za prije transfuzijsku obradu uzoraka krvi.


Kao i na ovoj zahvaljujem i na donaciji od prošle godine, a posebno i na svakoj darovanoj dozi krvi te mogu pohvaliti učenike i djelatnike Pomorske škola Zadar koja je jedna od najuspješnijih zadarskih srednjih škola na tom polju. Naša dosadašnja suradnja pokazala se odličnom te se nadam da će to tako i ostati, poručila je dr. Nadinić.


Dr. Ante Tolić, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu OB Zadar zahvalio se u ime ravnatelja dr. Željka Čuline na vrijednoj donaciji sada već tradicionalnim partnerima zadarske bolnice koji učestalo pomažu ovoj zdravstvenoj ustanovi.


– Zahvaljujemo se za sav trud koji nam se iskazuje, posebno putem Odjela za transfuzijsku medicinu. Svaka pomoć u ovim vremenima je hvale vrijedna. Učenici i djelatnici Pomorske škole učestalo se trude izići nam ususret i to nam jako puno znači, kazao je dr. Tolić te u ime OB Zadar ravnatelju Periniću uručio zahvalnicu za dosadašnju pomoć i suradnju.