Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Od danas

Krenuli e-upisi u osnovne škole

Autor: A.Š.

02.03.2023. 12:09
Krenuli e-upisi u osnovne škole

Foto: Arif SitnicaDanas su se u Modulu e-upisi u osnovne škole otvarile prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole. Roditelji tako preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ mogu podnijeti prijavu za upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole, sve do 30. ožujka 2023. godine.


U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi npr. izborne predmete, produženi boravak i sl. Također, ukoliko imaju razloga za to, roditelji će moći podnijeti prijavu za upis u drugu školu.


Napominjemo, prijave za upis djece s  utvrđenim teškoćama su otvorene već ranije, od 15. veljače 2023. godine do 30. ožujka 2023. godine.
Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole od 2. ožujka 2023. godine do 30. ožujka 2023. godine, roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1.razred osnovne škole.


S obzirom da se u sustav/modul E-upisa u osnovne škole ulazi preko portala E-građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti najbližoj školi koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.


Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničkih pregleda i laboratorijskih pretraga potrebno je pratiti mrežne stranice škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.