Subota, 13. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

ZAJEDNO ZA NAŠE

Klasična Gimnazija Ivana Pavla II. organizirala gledanje utakmice u školskoj dvorani

Autor: Alen Plahinek

23.11.2022. 19:10
Klasična Gimnazija Ivana Pavla II. organizirala gledanje utakmice u školskoj dvorani

Foto: Alen PlahinekJutros u 11 sati prekinule su se sve obveze, zaboravili svi problemi i svi su zauzeli svoje mjesto pred televizorima diljem Hrvatske, a sve zbog jednog razloga – za počela je utakmica Hrvatska-Maroko na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Mnoge škole u Hrvatskoj su se odlučile na prekid nastave u vrijeme trajanja utakmice, a među njima bila je i Klasična Gimnazija Ivana Pavla II. u Zadru. Utakmica se pratila u školskoj dvorani na velikom zidu.– Za organiziranje ovog događaja tražili smo suglasnost roditelja i većina njih je bila za to da djeca gledaju utakmicu, a nastavu ćemo nadoknaditi tijekom godine. Mislim da je to bila razborita prosudba, jer ostaviti djecu frustriranom jer ne mogu gledati utakmicu, može izazvati bježanje s nastavke, dok ih ovako barem nekako imamo pod kontrolom, kazao nam je don Ante Sorić, ravnatelj Klasične Gimnazije te dodao kako nije bilo organizirano samo gledanje utakmice, već i edukativni sadržaj kojeg je odradio profesor geografije, približivši učenicima Katar i Maroko iz zemljopisnog kuta.


Nacionalno zajedništvo
No nisu samo učenici gledali utakmicu, tu su bili i profesori te osoblje škole koje je bilo u prilici doći.


– Svakako sam bio za ideju da se održi organizirano gledanje utakmice. Mislim da je to stvar nacionalnog zajedništva, a osim toga, da su učenici na nastavi u vrijeme kada igra naša reprezentacija, bili bi sve samo ne sabrani i koncentrirani. Tih 90 minuta nastavetakoreći bio bi gubitak vremena. Utakmica neće maknuti važnost škole i smatram da je ideja pun pogodak. Dapače, ovo će nas, na neki način, sve zajedno povezati, kazao nam je Damir Sikirić, profesor hrvatskog jezika.


Najsretniji od svih, ipak su bili učenici.


– Sretan sam jako što svi zajedno gledamo utakmicu, jer, nažalost, nema takvog nečeg u svim školama, kratko je rekao Andrej Brajković iz 4.B. razreda te predviđao pobjedu Hrvatske koja se, nažalost, ovog puta nije dogodila. Hrvatska i Maroko odigrali su utakmicu bez ijednog pogotka te zavšili s izjednačenim rezultatom.