Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Teška situacija

HGSS spašava pothlađenu ženu u Srbu, poplavljene kuće, ima i klizišta

Autor: Hina

15.05.2023. 18:33
HGSS spašava pothlađenu ženu u Srbu, poplavljene kuće, ima i klizišta


Pripadnici HGSS-a u Srbu spašavaju pothlađenu ženu koja ne može doći na suho i toplo pa su po nju krenuli čamcem za rafting kako bi je prevezli do ceste na kojoj ih čeka ekipa Hitne pomoći, doznaje Hina u HGSS-u. Općinski načelnik Gračaca Robert Juko rekao je za Hinu da je Srb potpuno odsječen od Gračaca jer je državna cesta D1 70-ak centimetara pod vodom. Kako je rekao, problemi s poplavom u Srbu su sporadični jer sustav odvodnje  uspijeva prihvatiti oborinsku vodu.  U Srbu ima i odrona i klizišta, a mještanin Nebojša Rađenović rekao je da je od obilne kiše nastalo klizište i da im je kuća “jako zatrpana zemljom”. “U kući smo tata i ja. Mislim da smo za sada na sigurnom, ali tko zna što nas čeka”, rekao je Rađenović.


Iz Graba, sela u blizini Gračaca, HGSS evakuira jednu obitelj. U njihovu kuću voda nije ušla samo zato što su je vatrogasci ispumpavanjem uspjeli zadržati da ne prodre u kuću, ali se, kako je rekao načelnik Juko, ugrožena obitelj boji noći i evakuirana je na sigurno.


Ljudi i domaće životinje na sigurnom


Pročelnik HGSS-a Josip Brozičević opisao je još desetak intervencija u općini Gračacu, gdje su na sigurno smjestili ljude, pa i domaće životinje, te su pitkom vodom i osnovnim potrepštinama opskrbljivali ljude čije su kuće okružene vodom.
“Sve za što je bila zatražena naša pomoć mi smo odradili, nas 15-ak iz četiri stanice, Gospića, Zadra, Šibenika i Splita. Činilo se da se stvari smiruju, ali sada se opet otvorilo nebo, pada kiša i sve izgleda zlokobno, a prognoze govore da će obilna kiša padati i danas i sutra”, rekao je Brozičević.


Zasad nisu u Obrovcu jer nije bilo poziva u pomoć, a bude li trebalo, i njima će se staviti na raspolaganju, rekao je Brozičević i dodao da su u pripravnosti i druge stanice, posebno one uz Unu, na području Siska, Petrinje, Novske i Hrvatske Kostajnice, jer se ondje sutra i prekosutra očekuje veliki vodeni val i problemi s poplavom.