Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Voda se povlači

[FOTO] Srednja škola i knjižnica u Obrovcu pretrpjele ogromne štete

Autor: Portal ZL

17.05.2023. 17:28
[FOTO] Srednja škola i knjižnica u Obrovcu pretrpjele ogromne štete


Obrovcu se voda povukla iz grada nakon pada vodostaja Zrmanje, no kiša i dalje lagano pada. Obrovčani su nakon velike poplave krenuli u čišćenje, a tek su s povlačenjem vode vidljive posljedice ove nezapamćene katastrofe. Tijekom cijelog dana u gradu tako traje veliko čišćenje nanesenog blata te dezinfekcija.


Ogromna šteta nastala je u Knjižnici i čitaonici Obrovac, ustanovi u sastavu Pučkog otvorenog učilišta Obrovac koja se nalazi u prostoru Doma kulture na obali rijeke Zrmanje. Tek se jutros voda povukla iz ovog prostora, stradao je veliki broj knjižnične građe, dok je kotlovnica još pod vodom.

I Srednja škola Obrovac pretrpala je velike štete, a kako doznajemo, u poplavi koja je zadesila ovo područje uništeno je šest učionica, zbornica, ured ravnatelja i tajništva škole te računovodstva koji se nalaze u prizemlju srednje škole.


Pomoć sa svih strana


– Nakon što se jutros voda povukla školu je došlo čistiti 5o-ak nastavnika i zaposlenika škole, mještana i bivših učenika, a kada se prizemlje skroz osuši treba se provesti kompletna dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija kako ne bi došlo do širenja zaraze. Detaljne upute danas je i škola dobila od Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar, obavijestili su iz škole.


Prema riječima ravnatelja Srednje škole Obrovac Jurice Ćurka pomoć za sanaciju je ponuđena s više strana te se nada kako će šteta biti brzo sanirana. S nastavom se planira krenuti ovoga petka i to na katu škole gdje se nalazi 10 učionica i to prvenstveno zbog maturanata kojima je uskoro kraj školske godine. Inače, srednju školu u Obrovcu pohađa 82 učenika. U matičnoj Osnovnoj školi u Obrovcu koju pohađa oko 90 učenika stradao je dio školske sportske dvorane u koju je voda ušla kroz zid i gdje se podigao parket te će trebati isprazniti i očistiti spremnik za lož ulje koje se uslijed poplave počelo izlijevati.