Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Sastanak s Doğus Grupom

Dukić: Kad se izgradi hotel, možemo započeti razgovore o pokretanju izmjene Plana

Autor: Zadarski list

07.12.2022. 14:13
Dukić: Kad se izgradi hotel, možemo započeti razgovore o pokretanju izmjene Plana

Foto: Arif Sitnica

Nakon jučerašnjeg sastanka vijećnika s predstavnicima Doğus Grupe, danas je svoje mišljenje o cijeloj situaciji kazao i gradonačelnik BrankoDukić, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:


„Predstavnici investitora Doğus Grupe prezentirali su mi svoj zadnji prijedlog i želje za izmjenom DPU-a zone centralnih funkcija Maraska park Zadar i s njim sam upoznat.


Prioritet naše gradske uprave je, ponavljam, izgradnja hotela visoke kategorije za koju je izdana pravomoćna građevinska dozvola, i na čiju izgradnju još čekamo. Naime, poznato je kako zadarski turistički proizvod treba hotel najviše kategorije kakav je i najavljen. Oko toga nema spora i tu investitor ima punu podršku.


Podsjetit ću kako smo već tri puta imali izmjene ovog plana na zahtjev investitora i svaki put trudili se pronaći mjeru između želja investitora i javnog interesa.


Kad dođe do konačne izgradnje hotela, što je prioritet, možemo započeti razgovore o pokretanju 4. izmjena Plana, ali sigurno nećemo pristati na preizgrađenost i vodit ćemo računa o svemu onome što smo u proteklom razdoblju kroz prostorno planske dokumente čuvali kao interes građana, stoji u priopćenju gradonačelnika.
Podsjetimo, rezidencijalni dio projekta turske Dogus grupe na zadarskoj Brodarici obuhvaća gradnju 200 stambenih jedinica koji će, prema riječima njihovog regionalnog direktora Buraka Baykana, imati brendirane stanove uz Maraska hotel. Na sastanku u Velikoj vijećnici sudjelovao je regionalni direktor Dogus grupe Burak Baykan i izvršni direktor Cem Ecevit. Od klubova vijećnika odazvali su se SDP, Mate Lukić (HSP) i nezavisni s liste Enia Meštrovića, dok se Klub vijećnika HDZ-a na spomenutom izlaganju nije pojavio. SDP i vijećnici Enija Meštrovića podržat će izmjene DPU-a.