Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Sjednica gradskog vijeća

Dukić: Od bazena važnije plaće odgajateljica

Autor: ZL

15.11.2022. 09:25
Dukić: Od bazena važnije plaće odgajateljica

Foto: Arif SitnicaJutros je u Gradskoj vijećnici započela 14. sjednica Gradskog vijeća, a odmah na početku sazvana je stanka.


– Pojavile su se poluinformacije vezane uz rebalans koje se tiču otkupa bazenske školjke za Višnjik i molim da mi prije izglasavanja dostavite pismo namjere koje ste uputili Hrvatskom vaterpolskom savezu kako bi mogli vidjeti sve činjenice, kazao je Radeta pa zatražio.


Gradonačelnik Dukić uvjeravao je vijećnike kako u njemu nema novca za kupnju bazena.
– Novac za otkup bit će uvršten u sljedećem proračunu, kazao je Dukić i dodao kako je rebalans je važniji od bazenske školjke te kako su im sad važnije plaće odgojiteljica i pokrivanje rasta cijena energenata


Nakon stanke započeo je Aktualni sat, a neka od pitanja odnosila su se na deponij na Diklu, sortirnica na Ravnicama, rušenja stabala u Vriljici i druga.


Vijećnik Roko Tadin postavio je pitanje vezano uz zgradu Županije te kada će ista prijeći u vlasništvu Grada.


Dukić je kazao da mu je drago da u Zadar dolaze ministri i premier te da postoji dobra suradnja, a što se tiče zgrade gradonačelnik je kazao da to nije u njegovoj ingerenciji.


Za govornicu je došao Enio Meštrović s prijedlogom za humanitarnu akciju.


– Akciju za gradonačelnika naziva “da čuje i vidi”. Molio bih vas da uvažite i one točke koje nisu vama po volji, poput aplikacije o trošenju javnog novca Grada Zadra, kazao je Meštrović na što mu je Dukić odgovorio da se o amandmanima i razlozima zašto neki od njih ne mogu biti prihvaćeni dovoljno govorilo.


Marjana Botić upitala je gradonačelnika što su građani dobili za 30 milijuna kuna koje su iz proračuna otišle za Višnjik na što je Dukić kazao da taj prostor koristi nekoliko tisuća ljudi za gotovo besplatno. Time je završen i današnji aktualni sat nakon čega se prošlo na Dnavni red i glasanje o Priedlozima za Nagrade grada Zadara.