Uskrs je označio početak predsezone. Turistički djelatnici procjenjuju kako bi sezona mogla biti za 10 do 15 posto bolja od prošlogodišnje, a zadovoljni su brojem stranaca koji su u Pag došli za uskrsne blagdane
Za uskrsne blagdane u Pag je stiglo oko dvije tisuće turista koji su u najvećem broju smješteni u kampu “Šimuni” i u dva najveća paška hotela, “Meridijan” i “Pagus”. Lijepo vrijeme tijekom vikenda neki su iskoristili za sunčanje i kupanje tako da je na trenutke gradska plaža Prosika podsjećala na ljeto.
Za Uskrs su otvoreni paški restorani i turisti su mogli uživati i u domaćim specijalitetima, posebice u mladoj paškoj janjetini. Paški ugostitelj Ivica Mišković je od podneva do ponoći pripremao janjetinu na ražnju.
– Gostima nudimo janjetinu na ražnju do deset kilograma težine jer je takva janjetina najbolja. No, gostima nudimo i janjetinu pripremljenu na lešo i u pećnici, a nudimo i juhu od janjetine. S radom smo počeli nekoliko dana prije Uskrsa jer se već uobičajilo Uskrs smatrati početkom predsezone, rekao je Ivica Mišković.
Goste je u restoran koji je smješten u ugodnom ambijentu nekadašnjih bedema, s krovom od goleme krošnje smokvinog stabla, mamio miris pečenog mesa na ražnja i tom je mirisu bilo teško odoljeti.
– Ove godine je gostiju nešto više nego lani i zadovoljan sam posjetom, rekao je Mišković.
Na Uskrs je velik broj vjernika sudjelovao u prijepodnevnoj misi, a nakon izlaska iz crkve čekalo ih je ugodno iznenađenje. U organizaciji paške gradske uprave, na trgu Petra Krešimira IV bio je postavljen uskršnji doručak s domaćim jelima. Na stolu se nalazila fritaja od šparoga, kolači sa skutom i paškim medom od kadulje, domaće vino, domaća rakija i nezaobilazna uskrsna torta. Uskrsni doručak uljepšala je Gradska glazba Pag koja je svirala na trgu. Uz mještane, doručku su se pridružili i mnogi gosti među kojima je bio i gradonačelnik Maribora Franc Kanger s obitelji. Pag je posjetio neslužbeno.
-Došao sa s obitelji posjetiti Pag i jako mi se sviđa, obišli smo staru jezgru grada i zadržali se na trgu, na doručku kako bi probali domaća jela i moram reći kako su vrlo ukusna, rekao je gradonačelnik Maribora Franc Kanger.
Uskrs je označio početak predsezone. Turistički djelatnici procjenjuju kako bi sezona mogla biti za 10 do 15 posto bolja od prošlogodišnje, a zadovoljni su brojem stranaca koji su u Pag došli za uskrsne blagdane.
najnovije
najčitanije
Scena
FINALE
Izabrane najljepše mame Hrvatske
Sport
Borba za trofej
KUGLANJE Zadar u polufinalu Hrvatskog kupa na Zaprešić, Osijek izbacio Poličnik
Scena
Glazbeni arhitekti
Zagrebački indie rockeri Orvel pozivaju na energičnu svirku i ples
Hrvatska
PROVOZALI SMO SE LINIJOM 6
VOZAČICA TRAMVAJA ANA JONJIĆ Najviše mi se obraduju bakice, stariji putnici mašu, šalju puse
Hrvatska
STANJE U PROMETU
HAK: Stvaraju se gužve na A1 između čvora Zadar istok i Lučko
Zadar
ĐIR PO GRADU
[FOTO] Subotnja špica bila je krcata Zadranima i turistima, pogledajte koga smo sreli
Zadar
BOKANJAC
ĐIR PO KVARTU (10) Bokanjac, selo na kraju grada: ‘Nitko ne vodi o nama računa, zatrpat će nas smećem…’
Županija
ŠTRAJK
VRTIĆ (NE)ĆE RADITI Štrajk najavljen 13. svibnja, Knez poručuje: ‘Ako im triba donit koji kolač, nek jave’
Zadar
Okupljanje
Bivši učenici Pomorske škole veselo proslavili 45. godišnjicu mature: Ovo je rasadnik profesionalnog kadra
Zadar
HRISTOS VASKRSE!