Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

"John Lennon: Ubojstvo bez suđenja"

Novi dokumentarac s ekskluzivnim materijalima o ubojstvu Johna Lennona, prvi put će progovoriti očevici

Autor: Hina

27.10.2023. 09:24
Novi dokumentarac s ekskluzivnim materijalima o ubojstvu Johna Lennona, prvi put će progovoriti očevici

Foto: Reuters

Serija, u kojoj je narator glumac Kiefer Sutherland, također će se osvrnuti na osudu njegovog ubojice Marka Davida Chapmana. Očevici ubojstva Johna Lennona prvi će put progovoriti u novom dokumentarnom serijalu o napadu na zvijezdu Beatlesa.


Trodijelna Apple TV+ serija “John Lennon: Ubojstvo bez suđenja” sadržavat će ekskluzivne intervjue očevidaca i dosad neviđene fotografije s mjesta zločina.


Serija, u kojoj je narator glumac Kiefer Sutherland, također će se osvrnuti na osudu njegovog ubojice Marka Davida Chapmana.
Apple je opisao seriju kao “najtemeljitije istraživanje ubojstva Johna Lennona 1980.”


Lennon je ubijen ispred svoje zgrade u New Yorku 8. prosinca 1980.


Produkciji su odobreni brojni zahtjevi za pristup informacijama temeljem Zakona o slobodi informacija od strane policije grada New Yorka, Odbora za uvjetni otpust i ureda okružnog tužitelja.


Serija također uključuje ekskluzivne intervjue s očevicima koji govore po prvi put zajedno s nekim od Lennonovih najbližih prijatelja, kao i intervjue s Chapmanovim braniteljima, psihijatrima, detektivima i tužiteljima.


Seriju režiraju Nick Holt i Rob Coldstream s izvršnim producentima Davidom Gloverom, Markom Raphaelom i Robom Coldstreamom te producentima Simonom Bunneyem i Louisom Lee Rayem.


Datum prikazivanja još nije objavljen.