Šokol je jedinstveni gastroproizvod koji se od davnina ručno proizvodi u Ninu i čitavom ovom kraju. Ovog ljeta je rekordnih 69 natjecatelja, a organizatori vjeruju da će se broj povećavati, što je i konačni cilj ovog projekta
Turistička zajednica grada Nina u nedjelju 15. srpnja u 20.30 sati na ljetnoj pozornici ispred srednjovjekovne crkvice sv. Križa organizira turističku feštu Šokolijadu.
Radi se o desetoj jubilarnoj manifestaciji degustatorskog, natjecateljskog i promotivnog karaktera, na kojoj će se od rekordnog broja šokolara, njih 69, iz Nina i okolice te Zadra i Zagreba, nakon provedene javne i stručne degustacije proglasiti najšokolar za 2012. godinu. Prestižnu titulu najuspješnijeg šokolara ovaj će put nastojati osvojiti šokolari iz Nina: Tomislav Kera, Marin Dejanović, Slavko Dejanović, Đurđica Skočić, Šime Skočić, Tanja Striguljica, Nevenka Vučković, Anka Šarlija, Frane Šarlija, Željka Šarlija, Mira Kosović, Nedjeljko Ivanić, Domagoj Burela, Vjerica Sjauš, Branko Sjauš, Joško Magaš, Matija Šalov, Nedjeljka Filipović, Šime Vidić, Ivanka Bačić, Irena Sipina, Josip Stulić, Ivan Stulić, Miroslav Ljubičić, Ante Kuzmar, Ante Tonći Šalov, Jurica Čvrljević, Miro Deša i Romano Marguč, zatim Stanko Orlić iz Grba, Predrag Matešić i Ante Jurkin iz Ninskih Stanova, Milka Bukvić iz Poljica Briga, Boško Jurlina i Grozdana Jurlina iz Žerave, Ruža Marijan, Šime Šango, Marija Kršulja, Ana Matulj, Ivica Matulj, Ante Mustać, Ivana Mustać, Vera Šango, Gojko Šango, Miroslav Šango i Marijana Šango iz Privlake, potom Branko Malekin, Ivan Petrušić, Goran Budija, Stipe Budija, Pavao Gogić, Goran Budija, Pere Bertić, Goran Potočki i Ivica Buškulić iz Vira, Ivan Perković iz Vrsi, Ante Ivanac, Mladen Dušević, Mate Dušević i Jakov Marelja iz Ljupča, Bruno Lazanja i Milan Čolak iz Krneze, Joso Poljak iz Poličnika, Venci Grgeč iz Murvice, Marinko Kolčeg iz Islama Latinskog, Igor Gulan, Josip Pavlović i Marica Balaž iz Zadra te Mladen Jureško iz Mrljana na otoku Pašmanu.
Sudjelovat će ukupno 15 žena i 54 muškarca, a za izradu šokola u siječnju im je TZ Grada Nina podijelio oko 703 kilograma prvoklasne svinjetine. Pokrovitelji su Grad Nin, Zadarska županija, Hrvatska turistička zajednica iz Zagreba, Turistička zajednica Zadarske županije i Hrvatski farmer iz Zagreba. Manifestaciju će popratiti brojne medijske kuće, među kojima je i Zadarski list, koji od samih početaka više od deset godina prati ovo događanje. U 22 sata će se proglasiti pobjednici, a nastupit će ninski tamburaši članovi KUD-a “Branimir” te nekoliko kulturno-umjetničkih društava i dalmatinskih ženskih i muških klapa Zadarske županije.
Šokol je jedinstveni gastroproizvod koji se od davnina ručno proizvodi u Ninu i čitavom ovom kraju. Ovog ljeta je rekordnih 69 natjecatelja, a organizatori vjeruju da će se broj povećavati, što je i konačni cilj ovog projekta.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
PREMIJER
Plenković o uhićenju Trupkovića: “Onaj tko je kriv će odgovarati”
Plodovi zemlje i mora
UKUSNO POVRĆE
Artičoka se smatra delikatesom, a možete je lako sami uzgajati
Kultura
SF ROMAN
Veronika Santo predstavila svoj treći roman “Venecijanski sat”
Plodovi zemlje i mora
NATJEČAJ
Uskoro prijave za potpore malim poljoprivrednicima
Zadar
SVEUČILIŠTE U ZADRU
Veleposlanik Japana predao vrijednu donaciju knjiga Znanstvenoj knjižnici
Zadar
PREČKA ULICA
U Zadru palo stablo na automobile, vatrogasci i policija na terenu
Crna Kronika
NEPRISTUPAČAN TEREN
Na Viru osoba upala među stijene sa quadom, intervenirale sve službe
Zadar
EMOTIVNA PJESMA
Petar Strmota napisao emotivnu pjesmu u čast Franka Lisice: ‘Plače nebo, muka grlo steže sve jače…’
Zadar
TRN U OKU ZADAR
‘Sad je tamo potpuni kaos’: Zadrani se žale na gužve na vrhu Puta Bokanjca: ‘Zeleno je pet sekundi…’
Županija
OBAVIJEST