Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Oduševljeni gostoprimstvom

Hrvatska odbojka i Zadar vole se javno

Autor: Portal ZL

09.06.2023. 13:58
Hrvatska odbojka i Zadar vole se javno

Foto: Promo/Iva Perinčić

Dolazak hrvatske muške odbojkaške reprezentacije u Zadar znak je da se u najsportskijem hrvatskom gradu priprema nešto veliko. Reprezentativci su oduševljeni uvjetima koji su ih dočekali. Hrvatski odbojkaški savez ništa nije prepustio slučaju, tako da će naša reprezentacija, kao i gostujuće imati najbolje sportske uvjete. Zadranin Filip Šestan, koji je proslavio rođendan, svoje je suigrače poveo na Pozdrav Suncu gdje su odradili slikanje koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.


– Čuo sam mnogo lijepih priča o Zadru. Ovo je sportski grad. Imali smo priliku u biti u dvorani Krešimira Ćosića i pratiti finale u kojem je Zadar postao prvak Hrvatske. Takva atmosfera se ne viđa često. Svaka čast Zadranima i navijačima na emocijama kojima smo svjedočili!, govori izbornik, Francuz Cedric Enard.


Iako su u stalnim dva puta dnevnim treninzima, rijetke trenutke odmora dečki provode istražujući zadarske znamenitosti.


– Osjećaj da smo u Zadru primljeni izvrsno je neopisiv. Pozivam sve navijače da nas bodre u utakmicama koje su pred nama te na Final Fouru. Mi ćemo dati sve od sebe da postignemo što bolje rezultate. Naše kolegice su nam pričale o njihovom prošlogodišnjem iskustvu i vjerujem da ćemo ga svi skupa nadmašiti!, izjavio je kapetan Petar Đirlić.


Lov na Zlatnu europsku ligu


U izvrsnim uvjetima izabranici francuskog stratega Cedrica Enarda kreću u lov na Zlatnu europsku ligu. Iako smo kao domaćini izravno plasirani na Final Four koji se igra 24. i 25. lipnja, domaće utakmice u sportskoj dvorani Krešimira Ćosića bit će izvrsna provjera pred veliko finale.


Nakon odigranih gostujućih susreta, prvu uzvratnu utakmicu Zlatne europske lige u Zadru naši će odbojkaši igrati protiv Ukrajine u nedjelju, 11. lipnja u 20 sati. Drugi susret ih očekuje sa Sjevernom Makedonijom u srijedu, 14. lipnja u 20 sati, a posljednji pred Final Four igrat će s Belgijom, u nedjelju, 18. lipnja u isto vrijeme.


Za hrvatsku reprezentaciju igraju: Petar Višić, Ante Kulušić, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak-Vidaković, Bernard Bakonji, Sven Jakopec, Tino Hanžić, Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Marino Marelić, Tomislav Mitrašinović, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković, Gabrijel Cvanciger i Filip Šestan. Izbornik reprezentacije je Cedric Enard.


Ulaznice za uzbudljive odbojkaške susrete u Zadru mogu se kupiti u sustavu Eventim.hr