Za jedan od najpopularnijih restorana na Jadranu, 2016. godina je bila godina uspjeha. Bevanda je proglašena najboljim hrvatskim restoranom i drugim hrvatskim hotelom, a godina je zaključena angažmanom jednoga od najpriznatijih hrvatskih chefova. Damir Tomljanović na čelu kuhinje Bevande zamijenio je Andreja Barbierija, a timu se pridružio nakon što je posljednjih desetak godina bio na čelu zadarskog restorana Foša, objavio je portal Turizam info, časopis za turizam, gastronomiju i hotelijerstvo.
Tomljanović je u srijedu predstavio svoj autorski meni i koncept koji je osmislio za Bevandu.
– Novi koncept Bevande biti će baziran na sezonskim namirnicama, s tzv. ‘zero kilometer’ filozofijom, odnosno svježim namirnicama koje dolaze iz okruženja, s Kvarnera. Adut je jednostavnost kuhinje i dobrim dijelom povratak na ona stara, pomalo zaboravljena jela, u kojima je dominantna sama namirnica, njezin okus, rekao je za Turizam info prilikom predstavljanja novog menija Damir Tomljanović. Novi meni u Bevandi trebao bi zaživjeti od početka 2017. godine, a tijekom godine planiraju se i novi, inovativni gastro sadržaji.
najnovije
najčitanije
Košarka
Zadrani u Europi
Nadahnute izvedbe Škare, Bašića i Ružića
Zadar
DHMZ
Danas vrlo toplo, temperature idu i do 28 stupnjeva
Zadar
POTREBA ILI TREND
U Zadru raste broj igraonica i rođendaonica za dječje proslave
Style
Fascinantna biljka
Želite li da jaglaci cvjetaju u kući, obratite pažnju na nekoliko stvari
Style
Elegancija u trenu
Duge šiške do brade idealne su za tople dane
Zadar
NAŠ ZADAR
Popularna zadarska stranica oduševila snimkom s vjenčanja: ‘Ne bude li mi ovakav pir, neću se udavat’
Zadar
Fra Andrija Bilokapić
Dobitnik županijske Nagrade za životno djelo: ‘Abortus, transrodnost, eutanazija, sve su to bolesti našega društva’
Zadar
NESREĆA
[FOTO] Nesreća kod City Gallerie, auto se zabio u stup
Crna Kronika
KRAĐA
BIZARNA KRAĐA U LISIČIĆU Zatečen kako vadi i krade kamene ploče
Županija
MAMAC MANIFESTACIJA