Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Damir Tomljanović predstavio meni za Bevandu

16.12.2016. 23:00
Damir Tomljanović predstavio meni za Bevandu


Za jedan od najpopularnijih restorana na Jadranu, 2016. godina je bila godina uspjeha. Bevanda je proglašena najboljim hrvatskim restoranom i drugim hrvatskim hotelom, a godina je zaključena angažmanom jednoga od najpriznatijih hrvatskih chefova. Damir Tomljanović na čelu kuhinje Bevande zamijenio je Andreja Barbierija, a timu se pridružio nakon što je posljednjih desetak godina bio na čelu zadarskog restorana Foša, objavio je portal Turizam info, časopis za turizam, gastronomiju i hotelijerstvo.
 Tomljanović je u srijedu predstavio svoj autorski meni i koncept koji je osmislio za Bevandu.
– Novi koncept Bevande biti će baziran na sezonskim namirnicama, s tzv. ‘zero kilometer’ filozofijom, odnosno svježim namirnicama koje dolaze iz okruženja, s Kvarnera. Adut je jednostavnost kuhinje i dobrim dijelom povratak na ona stara, pomalo zaboravljena jela, u kojima je dominantna sama namirnica, njezin okus, rekao je za Turizam info prilikom predstavljanja novog menija Damir Tomljanović. Novi meni u Bevandi trebao bi zaživjeti od početka 2017. godine, a tijekom godine planiraju se i novi, inovativni gastro sadržaji.