Za jedan od najpopularnijih restorana na Jadranu, 2016. godina je bila godina uspjeha. Bevanda je proglašena najboljim hrvatskim restoranom i drugim hrvatskim hotelom, a godina je zaključena angažmanom jednoga od najpriznatijih hrvatskih chefova. Damir Tomljanović na čelu kuhinje Bevande zamijenio je Andreja Barbierija, a timu se pridružio nakon što je posljednjih desetak godina bio na čelu zadarskog restorana Foša, objavio je portal Turizam info, časopis za turizam, gastronomiju i hotelijerstvo.
Tomljanović je u srijedu predstavio svoj autorski meni i koncept koji je osmislio za Bevandu.
– Novi koncept Bevande biti će baziran na sezonskim namirnicama, s tzv. ‘zero kilometer’ filozofijom, odnosno svježim namirnicama koje dolaze iz okruženja, s Kvarnera. Adut je jednostavnost kuhinje i dobrim dijelom povratak na ona stara, pomalo zaboravljena jela, u kojima je dominantna sama namirnica, njezin okus, rekao je za Turizam info prilikom predstavljanja novog menija Damir Tomljanović. Novi meni u Bevandi trebao bi zaživjeti od početka 2017. godine, a tijekom godine planiraju se i novi, inovativni gastro sadržaji.
najnovije
najčitanije
Zadar & Županija
PRVOMAJSKI PRAZNICI
Iskusite vrhunski “Pag na meniju” doživljaj
Zadar & Županija
RELIKVIJA
Svečana proslava Svetog Trna u Pagu ove subote
Zadar & Županija
JAVLJA HEP
Brojne ulice u Zadru i županiji dio utorka bez struje
Hrvatska
FINANCIJSKO TRŽIŠTE
Hrvati i dalje više vjeruju bankama nego dionicama. Ulagačke alternative ih baš i ne zanimaju
Hrvatska
DIP
Milanoviću uručeni konačni rezultati izbora, kreće rok od 20 dana za konstituiranje Sabora
Zadar
NAŠ ZADAR
Popularna zadarska stranica oduševila snimkom s vjenčanja: ‘Ne bude li mi ovakav pir, neću se udavat’
Zadar
Fra Andrija Bilokapić
Dobitnik županijske Nagrade za životno djelo: ‘Abortus, transrodnost, eutanazija, sve su to bolesti našega društva’
Zadar
NESREĆA
[FOTO] Nesreća kod City Gallerie, auto se zabio u stup
Crna Kronika
KRAĐA
BIZARNA KRAĐA U LISIČIĆU Zatečen kako vadi i krade kamene ploče
Županija
MAMAC MANIFESTACIJA