Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Božićni "must"

Znate li da je "Sam u kući" napisan za 9 dana? I još ludih činjenica

Autor: Lucija Sučić

28.11.2022. 07:14
Znate li da je

Foto: Izvor: Facebook

Donosimo neke manje poznate zanimljivosti o kultnom filmuBliži se prosinac, što znači da će se na malim ekranima barem nekoliko puta kroz mjesec emitirati popularni božićni filmovi, u kojima bez premca prednjači “Sam u kući”.


Sigurno već mnogi napamet znate avanture malog Kevina dok je sam u ogromnoj kući, no za neke od ovih činjenica zasigurno niste znali!


Bili su potrebni tjedni za pronalazak prave kuće


Ogromna i impozantna kuća McCallisterovih ispostavila se kao pravo mjesto za snimanje filma, no bilo je potrebno ček nekoliko tjedana dok nije pronađena i odabrana kao idealna lokacija za snimanje filma.
Pronašao ju je režiser Chris Columbus, te ju je odmah fotografirao i pokazao producentu Johnu Hughesu. Ispostavilo se da je bila pun pogodak!


Mali Fuller u stvarnom životu brat je glavnog glumca


Mnogi ovo ne znaju, ali Macaulay Culkin, koji glumi Kevina, i Kieran Kyle Culkin, koji je utjelovio malog rođaka Fullera, u stvarnom su životu braća.


Scenarij za film napisan je u svega devet dana


Producentu Johnu Hughesu bilo je potrebno malo više od tjedan dana da napiše skicu scenarija, koji je nastao nakon obiteljskog puta u Europu, uslijed Hughesove velike anksioznosti.


Prije puta, kako prenosi Insider, napravio je popis stvari koje treba ponijeti sa sobom na putovanje, te se u jednom trenutku našalio kako bi bilo dobro da pritom ne zaboravi na djecu. Na to je počeo promišljati: “Što bi bilo kada bi slučajno ostavio svoje desetogodišnje dijete doma?”.


Scena s losionom poslije brijanja kompletno je slučajna


Svima dobro poznata scena u kojoj Kevin nakon tuširanja stavlja očev losion nakon brijanja na lice i počne vriskati jedna je od najpoznatijih scena iz filma, no ona je nastala posve slučajno, odnosno, Culkin ju nije odglumio kako mu je bilo rečeno.


Ono što je Culkin trebao napraviti prema uputi režisera je odmah odmaknuti ruke kako bi scena izgledala realističnije, no on to nije napravio, a to je na kraju rezultiralo jednom od najupečatljivijih scena iz filma.


“Anđeli prljavih duša” nije stvaran film


Film u filmu, “Anđeli prljavih duša”, suprotno popularnom uvjerenju ne postoji, već su te scene snimljene isključivo za potrebe filma “Sam u kući”.