Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

MALIŠANI VIDNO ODUŠEVLJENI

Počeo adventski program za najmlađe Zadrane

Autor: Matea Raguž

26.11.2022. 14:09
Počeo adventski program za najmlađe Zadrane

Foto: Mate KominaNakon što je u četvrtak koncertom grupe Dalmatino otvoren Advent u Zadru, konačno je došao i red na one najmlađe. Tako je danas u 12 sati na oduševljenje svih okupljenih mališana, ali i njihovih roditelja, otvoren dječji Advent. Za ovu je prigodu pripremljen zabavni program koji je uključivao kostimirane likove iz bajki i božićnih priča, ali i kreativne radionice.


Tijekom dvosatnog programa djecu su kroz ples i zabavu animirali voditelji programa, dok je najveće oduševljenje ipak izazvao Djed Božićnjak. Znatiželjni su mališani također imali priliku postavljati pitanja kostimiranim likovima. “Kad ću dobiti poklone?” i  “Zašto imaš bijelu bradu?”, samo su neka od pitanja kojima su veseli mališani nasmijali sve okupljene.


Svoje zadovoljstvo programom nisu krili ni roditelji.
– Lijepo je da i djeca imaju svoj program i da na taj način dožive duh Božića. Druže se i upoznavaju jedni s drugima što je također odlično. Njima to puno znači, a to se vidi i na izrazima lica, kazao je otac malenog Davida. Ovaj je veseli četverogodišnjak, pak, ponosno pokazao konfete koje je izradio. Najviše ga je ipak radovalo druženje sa svojim prijateljem s kojim je sudjelovao u radionici.


Svoje oduševljenje dječjim Adventom nije krila ni osmogodišnja Bruna.


– Jako mi je lijepo ovdje. Jedva čekam svetog Nikolu i Djeda Božićnjaka, ali još nisam odlučila što bih htjela za poklon, kazala je malena Bruna.


Nezaobilazan je dio programa bila eksplozija balona, pa su tako djeca mogla osvojiti i pokoju nagradu. Među dobitnicima su bili malena Lorena, Magdalena, Petra i Luka koji nisu mogli prikriti svoje oduševljenje zbog osvojenih poklona.


Sam je događaj tek početak ovogodišnjeg bogatog programa za najmlađe, a ako je suditi po današnjem odazivu, nastavit će okupljati brojne mališane i njihove roditelje. Tako ih već sutra čeka radionica “Frozen” s početkom u 11 sati.


S obzirom na to da je kostimirani lik iz ovog popularnog dječjeg crtanoga filma i danas izazvao oduševljenje djece, za pretpostaviti je da će i sutra biti tako.


Foto


Dječji advent u Zadru


avatar

Snimio: Mate Komina


26.11.2022. 20:41


Galerija

Foto: Mate Komina