Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ludo ili genijalno?

Žlica za savršen cut crease, vilica za konturiranje i drugi neobični pomagači za šminkanje

Autor: Lucija Sučić

09.12.2022. 07:43
Žlica za savršen cut crease, vilica za konturiranje i drugi neobični pomagači za šminkanje

Foto: Pexels

Ne šalimo se...Prije svega, ovdje nećemo govoriti o raznoraznim izazovima šminkanja koji su nekoć bili trendi i kružili Internetom, već ćemo se osvrnuti na različite načine na koje možete iskoristiti pribor za jelo poput žlice, vilice i noža za potrebe šminkanja.


Žlica kao idealan alat za “cut crease”


Cut crease je jedan od onih termina koji više niti ne zahtijevaju prijevod, a kao što već sigurno znate, radi se o vrsti šminkanja očiju gdje se kapak vizualno “prereže” u njegovom pregibu.


Inače se ovakav tip šminkanja radi pomalo, koristeći četkicu za šminkanje, korektor i mirnu ruku, no koristeći žlicu to može ići malo brže i opuštenije”!
Evo i uputa kako to napraviti:


@chloeandcos Using a spoon to do your makeup? Didn’t think it would work so well😂 trend started by @dhullyzanela I believe💖 #spoonmakeup #cutcrease #makeuphacks ♬ In Your Eyes – Remix – The Weeknd, Doja Cat

Vilica za besprijekorno konturiranje nosa


Konturiranje nosa kreira iluziju tanjeg nosa, a ponekad je teško postići efekt samo s četkicom ili prstima jer nipošto ne želimo da nam nos, umjesto iskonturiranog, izgleda zamrljano.


Evo kako možete iskoristiti običnu vilicu i napraviti oštre i besprijekorne konture nosa:


@christineabrahamm Nose Contour Hack 🍴 #nosecontour #nosecontouring #fork #makeuphack #fyp #makeuptips ♬ Said Sum – Remix – Moneybagg Yo, City Girls, DaBaby

Nož za nanošenje pudera


Mnogi su oduševljeni ovim trikom nanošenja pudera običnim nožem za maslac (nipošto za potrebe šminkanja nemojte koristiti oštre noževe!). Osim što vam štedi novac čime ne trebate trošiti na skupe špatule za šminku, moći ćete razmazati podlogu na lice bez korištenja prstiju!


Evo i kako:


@dailyvanity We didn’t have a makeup spatula, so we used a butter spreader instead 👩‍🍳😜 #foundationhack #beautytrend #kbeauty #kbeautymakeup #foundation #howtoapplyfoundation #foundationtools ib: @Soobeauty ♬ original sound – orenda