Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Jednostavan zimski recept

Zapečena tjestenina s povrćem spaja zdravo i slasno u jednom

Autor: Mija Dropuljić

24.01.2024. 10:02
Zapečena tjestenina s povrćem spaja zdravo i slasno u jednom

Foto: iStock

Dobar tek! 



Složenac s tjesteninom je jedno je od onih jela koja spajaju dvije prekrasne namirnice: tjesteninu i rastopljeni, zapečeni sir.


 A ovaj jednostavan zimski recept nevjerojatno je ukusan. Ovdje se kombiniraju tjestenina i povrće kako bi se stvorio rajski mediteranski složenac s crème fraîcheom i pružio pravu poslasticu za ručak i večeru. Dobar tek! 


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.


 


Objavu dijeli BBC Food (@bbcfood)


Sastojci: 


  • 500 g tjestenine po izboru
  • 250 g cherry rajčica
  • 1 tikvica
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 200 g crème fraîche
  • 2 žlice ulja
  • 180 g gaude, naribane
  • Šećer
  • Sol
  • Papar 

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli bridget blonde (@bridgetblonde)


Priprema:


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Operite i prepolovite rajčice, zatim operite tikvice, odstranite krajeve i narežite na sitne kockice. Ogulite i nasjeckajte luk. Češanj češnjaka narežite na sitne kockice. Skuhajte tjesteninu u puno slane vode prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente.


U međuvremenu zagrijte ulje u tavi na jakoj vatri i pržite češnjak, luk i tikvice 3-4 minute. Zatim dodajte rajčice i sve začinite solju, paprom i šećerom. Skuhanu tjesteninu ocijedite. Zatim ju dodajte u tavu i sve pomiješajte s crème fraîche. Smjesu tjestenine i povrća stavite u posudu za pečenje, obilato pospite sirom i zapecite u pećnici 20-25 minuta dok sve ne porumeni. Zatim poslužite dok je toplo.