
Foto: Pixabay
Dovoljno je nekoliko kapi pa da bilo koje vaše jelo bude jedinstveno
Balzamični ocat karakterističnog je slatko-kiselkastog okusa pa ga je moguće kombinirati sa svim jelima, od predjela do deserta, uključujući i neke dobro poznate i ukusne koktele.
Dovoljno je nekoliko kapi da jelo od mesa, ribe, odležanih sireva, voća ili vrhnja bude jedinstveno.
Tjestenina od slanine, radiča i balzamičnog octa
Sastojci
- 160 g tjestenine
- 50 g dimljene slanine narezane na kockice
- 60 g crvenog radiča
- 2 češnja češnjaka
- 100 ml suhog bijelog vina
- 1 žlica balzamičnog octa
Priprema
Slaninu narežite na kockice, a crveni radič narežite, operite i osušite.
U tavu stavite ulje, češnjak i popržite. Dodajte slaninu, papar i vino. Kratko pecite na jakoj vatri.
Dodajte radič i promiješajte. U međuvremenu skuhajte tjesteninu i na kraju dodajte i nju ostalim sastojcima u tavi.
Poslužite još vruće na tanjuru uz nekoliko kapi balzamičnog octa.
najnovije
najčitanije
Nogomet
TURSKO PRVENSTVO
Nogometaši Galatasarayja novi korak bliže naslovu prvaka
Hrvatska
PREMIJER REAGIRAO
Plenković o Milanovićevoj izjavi: Već tradicionalno difamiranje
Zadar
Uz glazbu
[VIDEO] Na Pozdravu Suncu zaigrali kolo
Zadar
TRAJE DO 4. LIPNJA
Započela filmska radionica “Laboratorij kazališnog videa”
Hrvatska
HRVATSKI PREDSJEDNIK
Milanović: Srbija mora prihvatiti da je Kosovo neovisno
Zadar
rast broja dolazaka
Mali iznajmljivači u strahu od poreza na apartmane čekaju sezonu
Zadar
Apartman u Selinama
Objavio oglas za apartman i uskoro postao hit, svi žele kod njega
Zadar
SLUČAJ LEDANA
Nasade smo tužili i potražujemo od njih više stotina tisuća eura, a tužit ćemo i Grad
Zadar
Sulude cijene
Cijene trešanja poletjele u nebo, u Zadru su najjeftinije
Ostali sportovi
Dijamantna liga