Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

3 jednostavna trika

Spušteni kapci ne moraju biti problem, evo kako nanijeti tuš i otvoriti pogled!

Autor: Mija Dropuljić

09.01.2023. 07:55
Spušteni kapci ne moraju biti problem, evo kako nanijeti tuš i otvoriti pogled!

Foto: iStock

Nacrtati savršenu liniju na očima, pogotovo s malim krilom na kraju, sve je samo ne lako uz spuštene kapkeOlovka i tuš za oči mogu predstavljati izazov u nekoliko pogleda: crtanje savršene linije je umjetnost sama po sebi i potrebna vam je mirna ruka i malo vježbe. A za sve one koji imaju spuštene kapke, stvar se dodatno malo komplicira. Opuštena vjeđa uz višak kože na gornjem kapku može donekle pokvariti rezultat. Ponekad oči izgledaju manje, pogled umorniji ili olovku za oči “progutaju” spušteni kapci. Međutim, uz sljedeća tri savjeta za ljepotu, ti su problemi konačno stvar prošlosti! 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Flawless Kulture (@flawlesskulture)


Ne podižite prstima očni kapak


Česta pogreška je podizanje i rastezanje kapka prstima kako biste lakše povukli eyeliner. Iako ovo može biti od pomoći pri nanošenju šminke, promijenit će oblik očiju. Ako ponovno pustite kapak, koža će se objesiti, a s njom i vaša savršena olovka za oči. Tada više neće imati željeni oblik, pa je bolje ostaviti oči potpuno opuštene.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Karlie Kloss (@karliekloss)


Gledajte se ravno u ogledalo 


Isti “opušteni efekt” dobivate ako lagano zabacite glavu unatrag i/ili podignete obrve kako biste izvukli liniju tušem ili olovkom. Za savršenu liniju trebate se pogledati ravno u ogledalo, a zatim je povući duž linije trepavica. Čak i ako crtate malo krilo, trebali biste nastaviti gledati ravno naprijed, tako da uvijek imate punu kontrolu i možete optimalno mijenjati oblik. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Camila Anac (@camila_anac)


Počnite od kraja
Ovaj nesvakidašnji trik prošle je godine osvojio TikTok i Instagram te je savršena alternativa klasičnom mačkastom looku: umjesto da olovku za oči povlačite duž gornje linije trepavica, povucite je uz donju liniju trepavica do vanjskog kuta oka. Odatle je možete povući dalje prema kraju obrve stvarajući malo ili dramatično krilo. Ova metoda “obrnute olovke za oči” idealna je za spuštene kapke.


Bez obzira kakvu liniju želite postići, bolje je ne koristiti tekući tuš za oči u tamno crnoj boji (čini da oči brzo izgledaju manje), već mekanu olovku u crnoj, antracit ili smeđoj boji.