Petak, 22. studenog 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Kraljica ljeta

Sorbet od lubenice: savršen za kraj obroka ili kao međuobrok u vrućim ljetnim danima

Autor: Šarlota Brnčić

06.07.2023. 07:29
Sorbet od lubenice: savršen za kraj obroka ili kao međuobrok u vrućim ljetnim danima

Foto: Pixabay

Lubenica potiče hidrataciju kože i prokrvljenost, a ima i veliku zasićujuću moć



Lubenica je među najosvježavajućim voćem ikad, itekako je kraljica ljeta, pogotovo ako svoju figuru želite držati pod kontrolom ili ste na dijeti.


Za pripremu ovog ukusnog laganog sorbeta od lubenice nije vam potreban aparat za sladoled, potrebno vam je samo malo vremena da pričekate vrijeme zamrzavanja i da se kristalići leda razbiju.


Sastojci:


  • 400 g čiste lubenice bez koštica
  • 120 ml hladne vode
  • 1 limeta ili limun (sok)
  • 1 bjelanjak
  • 30 g šećera


Priprema: Zagrijte vodu sa šećerom i neprestano miješajte dok se ne otopi pa ostavite da se ovaj sirup potpuno ohladi.


Lubenicu narežite na kockice i izblendajte da dobijete sok. Iscijedite sok od limete ili limuna i dodajte ga soku od lubenice, miješajući.


Bjelanjak umutite u čvrsti snijeg, a sad već hladan sirup dodati u sok od lubenice i na kraju bjelanjak pa sve umiješati laganim pokretima odozdo prema gore, da se ne rastavlja.


U ovom trenutku ulijte sorbet u aparat za sladoled i pričekajte oko 30 minuta.


Ako nemate aparat za sladoled, stavite sve u zamrzivač na najmanje 6 sati i nakon svakih sat vremena promiješajte da se razbiju kristali leda ili još bolje blendajte nekoliko sekundi štapnim mikserom.


Ovom metodom ćete moći dobiti kremasti sorbet poput onog koji se dobiva aparatom za sladoled.


Poslužite dobro ohlađeno s kriškama limete ili limuna.