
Foto: iStock
Uvijek odlična kombinacija za ručak ili večeru
U moru recepata s neizostavnom paštom, pronašli smo jedan za savršenu carbonaru bez puno sastojaka i gnjavaže.
Sastojci
400 g spaghetti
1 čajna žličica maslinovog ulja
200 g nasjeckane pancete
1 režanj češnjaka
4 žumanjka
50 g izribanog parmezana
50 ml punomasnog mlijeka
sol i papar
Priprema
Skuhajte paštu prema uputama na pakiranju u kipućoj vodi. Dok se kuha, na tavi “prebacite” kockice pancete na ulju. Dodajte nasjeckani češnjak i kuhajte još minutu pa sklonite tavu.
U zdjeli umiješajte žumanjke, tri četvrtine ribanog parmezana i mlijeko. Po želji začinite solju i paprom pa sve zajedno dobro pomiješajte.
Kada se spaghetti skuhaju, dobro ih procijedite i ostavite u jednoj šalici vodu u kojoj se pašta kuhala.
Dodajte paštu u tavu u kojoj ste pekli pancetu, odmah prelijte smjesom od žumanjka i dobro miješajte tako da vam sva pašta bude prekrivena jajima.
Ako vam se čini da je smjesa previše ljepljiva ili gusta, dodajte vodu u kojoj se kuhala pašta.
Poslužite odmah i ukrasite ostatkom parmezana.
Dobar tek!
najnovije
najčitanije
Svijet
NIZ PROBLEMA
Duga povijest zdravstvenih problema pape Franje
Tenis
TENISKI REZULTATI
Pobjeda Dodiga i Bhambrija, Đoković i Verdasco također u četvrtfinalu
Svijet
NJEMAČKI KANCELAR
Scholz na pariškom sastanku: EU i SAD ne smiju biti podijeljeni u pregovorima
Nogomet
londonski klub
Arsenal kažnjen sa 65.000 funta
Hrvatska
NAJVAŽNIJI ISPIT
Državnu maturu prijavilo 28.370 pristupnika
Zadar
lokalni izbori
ANKETA Koga vidite kao sljedećeg gradonačelnika Zadra?
Scena
ZADAR TUGUJE
Članovi SMF-a o iznenadnoj smrti zadarskog producenta Ivana Grancarića
Županija
Iza ponoći
Umjeren potres pogodio područje oko Nacionalnog parka Paklenica
Zadar
BEZ PANIKE
Zadarski boksački trener Nikola Marketin o samoobrani: ‘Jako je važno istaknuti da samoobrana…’
Hrvatska
TUŽNA OBLJETNICA