Foto: Pexels
Naš recept ne uključuje upotrebu ulja, kako bi se smanjio unos kalorija
Možete uživati u ovoj pomaroli kakva jest, možda uz dodatak malo maslinovog ulja, ili je možete “pojačati” laganom zaprškom od češnjaka ili luka.
Sastojci:
- 1 kg zrelih rajčica
- 1 srednji luk
- 2 stabljike celera
- 1 velika mrkva
- 20 listova bosiljka
- soli po ukusu
- voda po ukusu
Priprema: Operite i očistite luk, celer i mrkvu te ih narežite na sitne komadiće. Stavite nasjeckano povrće u posudu i dodajte vode.
Kuhajte na laganoj vatri bez poklopca.
U međuvremenu u drugoj posudi prokuhajte oko 2 litre vode. Stavite oprane rajčice unutra, zatvorite poklopcem i kuhajte oko 5 minuta.
Nakon isteka vremena, uz pomoć šupljikave žlice prebacite rajčice u cjedilo.
Probušite rajčice nožem da uklonite višak vode, stavite u drobilicu za povrće, a zatim ovu kašu dodajte nasjeckanom povrću koje je do sada potrošilo svu vodu.
Promiješajte, posolite i kuhajte još 10 minuta. Dodajte bosiljak i nakon još 5 minuta ugasite vatru.
Pomarolom napunite sterilizirane staklenke.
Staklenke dobro zatvoriti i okrenuti naopako da se napravi vakum.
Ostaviti da se ohladi i ako se stvorio vakum staviti u smočnicu.
najnovije
najčitanije
Zadar
VODOVOD JAVLJA
VAŽNA OBAVIJEST Zbog radova dio Dikla tri dana bez vode!
Svijet
Gori tvornica oružja
Ukrajinci tijekom noći napali područje Kurska
Gastro
Chili con carne
Imamo fantastičan obrok s bundevom za tmurne dane
Zadar
humana misija
Ravnateljica Katarina Radeljić: ‘Crveni križ kupio 650 paketa pomoći socijalno ugroženima’
Hrvatska
Poražavajuća istina
Čak 86 posto mladih misli da je Hrvatska zatrovana korupcijom
Crna Kronika
strava u slavoniji
Nasred ulice izboden muškarac, preminuo u bolnici
Županija
kupnja
I ovu nedjelju otvoren određen broj trgovina u Zadru i županiji, donosimo popis
Zadar
glazbena diva
[FOTO] Doris Dragović napravila pravi spektakl na Višnjiku
Zadar
U OBJEKTIVU
MODNA ANALIZA Gradske ulice i ove su subote bile pune odličnih street style komada
Zadar
OBAVIJEST HEP-A