Foto: Pixabay
Ovo je povrće koje se može koristiti na bezbroj načina
Prekrasna na izgled i bogata hranjivim tvarima i vitaminima, bundeva je nezaobilazno povrće u ovo doba godine.
Pečena u pećnici ima fin okus koji se slaže i s bijelim mesom i ribom.
Sastojci:
- 1,5 kg bundeve
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 grančica ružmarina
- 2 režnja češnjaka
- soli po ukusu
- papar po ukusu
Priprema: Bundevu prerežite na pola, ispraznite dio sa sjemenkama i pažljivo je narežite.
Rasporedite kriške u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite, popaprite i dodajte iglice grančice ružmarina.
U blizini bundeve stavite i cijele režnjeve češnjaka, bez da ih gulite.
Pokapajte s 3 žlice ulja i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° otprilike 40-45 minuta, okrećući kriške na pola pečenja.
Pustite bundevu da se ohladi i poslužite, skinuvši koru. Prelijte uljem u kojem ste umiješali sad već mekane i ukusne režnjeve češnjaka.
najnovije
najčitanije
Novosti
prognoza
Hoće li ova zima biti oštra? Stručnjaci objavili detaljno izvješće
Novosti
MANJKAVOSTI
UZV srca u Zadru za tri dana, a u Puli i Osijeku – dogodine. Međutim, liječnici upozoravaju na jednu stvar…
Crna Kronika
Romsko naselje
Pucao u nevjenčanu suprugu i njezinu sestru. Jedna je umrla
Zadar
PODIZANJE KVALITETE
Športski centar Višnjik nabavlja važnu opremu! ‘Novi sustav omogućit će…’
Nogomet
borba za sp
Italija protiv Sjeverne Irske u Bergamu
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!