Foto: Pixabay
Ovo je povrće koje se može koristiti na bezbroj načina
Prekrasna na izgled i bogata hranjivim tvarima i vitaminima, bundeva je nezaobilazno povrće u ovo doba godine.
Pečena u pećnici ima fin okus koji se slaže i s bijelim mesom i ribom.
Sastojci:
- 1,5 kg bundeve
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 grančica ružmarina
- 2 režnja češnjaka
- soli po ukusu
- papar po ukusu
Priprema: Bundevu prerežite na pola, ispraznite dio sa sjemenkama i pažljivo je narežite.
Rasporedite kriške u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite, popaprite i dodajte iglice grančice ružmarina.
U blizini bundeve stavite i cijele režnjeve češnjaka, bez da ih gulite.
Pokapajte s 3 žlice ulja i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° otprilike 40-45 minuta, okrećući kriške na pola pečenja.
Pustite bundevu da se ohladi i poslužite, skinuvši koru. Prelijte uljem u kojem ste umiješali sad već mekane i ukusne režnjeve češnjaka.
najnovije
najčitanije
Novosti
halo inspektore
Isti proizvod u Austriji košta 60, a u Hrvatskoj120 eura: “Netko nas ozbiljno vara i vuče za nos”
Zadar
koncert na višnjiku
Još jedan koncert za pamćenje: Thompson i večeras napunio Višnjik
Novosti
obavezno usmrćivanje
Nakon svinja, na red došle ovce i koze: Kuga malih preživača prvi put potvrđena u Hrvatskoj
Kultura
Prorokova škrinja
Nebojša Gunjević predstavio novi višeslojni roman u kojem je Zadar puno više od kulise
Crna Kronika
smrtni slučaj
79-godišnjak smrtno stradao u požaru vikendice: Vatra progutala kat kuće i krovište
Zadar
POSLAO PORUKU
Na kraju zadarskog koncerta Thompson održao govor: ‘Onaj tko ne izlazi na izbore, nije ga briga za Hrvatsku’
Zadar
špica
Kalelarga kao modna pista: Pogledajte tko je privlačio poglede ove subote
Hrvatska
JAVNO SAVJETOVANJE
Zabrana prodaje stana od 35 godina mnogima je preduga, građani imaju niz primjedbi…
Županija
ZLATNA LUKA
Vijeće hoće smijeniti direktoricu sukošanske komunalne tvrtke kojom je načelnik Vanjak – zadovoljan
Zadar
PORAST