Foto: Pixabay
Ovo je povrće koje se može koristiti na bezbroj načina
Prekrasna na izgled i bogata hranjivim tvarima i vitaminima, bundeva je nezaobilazno povrće u ovo doba godine.
Pečena u pećnici ima fin okus koji se slaže i s bijelim mesom i ribom.
Sastojci:
- 1,5 kg bundeve
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 grančica ružmarina
- 2 režnja češnjaka
- soli po ukusu
- papar po ukusu
Priprema: Bundevu prerežite na pola, ispraznite dio sa sjemenkama i pažljivo je narežite.
Rasporedite kriške u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite, popaprite i dodajte iglice grančice ružmarina.
U blizini bundeve stavite i cijele režnjeve češnjaka, bez da ih gulite.
Pokapajte s 3 žlice ulja i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° otprilike 40-45 minuta, okrećući kriške na pola pečenja.
Pustite bundevu da se ohladi i poslužite, skinuvši koru. Prelijte uljem u kojem ste umiješali sad već mekane i ukusne režnjeve češnjaka.
najnovije
najčitanije
Zadar & Županija
PRVOMAJSKI PRAZNICI
Iskusite vrhunski “Pag na meniju” doživljaj
Zadar & Županija
RELIKVIJA
Svečana proslava Svetog Trna u Pagu ove subote
Zadar & Županija
JAVLJA HEP
Brojne ulice u Zadru i županiji dio utorka bez struje
Hrvatska
FINANCIJSKO TRŽIŠTE
Hrvati i dalje više vjeruju bankama nego dionicama. Ulagačke alternative ih baš i ne zanimaju
Hrvatska
DIP
Milanoviću uručeni konačni rezultati izbora, kreće rok od 20 dana za konstituiranje Sabora
Zadar
NAŠ ZADAR
Popularna zadarska stranica oduševila snimkom s vjenčanja: ‘Ne bude li mi ovakav pir, neću se udavat’
Zadar
Fra Andrija Bilokapić
Dobitnik županijske Nagrade za životno djelo: ‘Abortus, transrodnost, eutanazija, sve su to bolesti našega društva’
Zadar
NESREĆA
[FOTO] Nesreća kod City Gallerie, auto se zabio u stup
Crna Kronika
KRAĐA
BIZARNA KRAĐA U LISIČIĆU Zatečen kako vadi i krade kamene ploče
Županija
MAMAC MANIFESTACIJA