Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

-1 C°

Važna odluka

Ova elegantna i moćna imena za djevojčice biti će hit ove godine

Autor: Life

03.01.2023. 07:51
Ova elegantna i moćna imena za djevojčice biti će hit ove godine

Foto: Unsplash

Inspirirajte se i pomognite si u odabiru imena za vašu djevojčicuIzabrati ime za dijete jedna je od važnih odluka koju kao roditelji morate donijeti, no ponekad može biti teško odabrati ono pravo.


Možda vam ovaj popis imena za djevojčice pomoći u odabiru ili vas barem inspirirati, te se predviđa kako će ova imena biti popularan izbor ove godine.


Eliana


Radi se o imenu većinski hebrejskog podrijetla, iako se vjeruje da je povezano i sa mitovima antičke Grčke. Jedna struja mišljenja smatra da se radi o varijaciji riječi hebrejskog porijekla koja bi značila “Bog je odgovorio”, dok druga upućuje na sličnost sa latinskim imenom Aeliana, što znači “sunce”, izvedenim iz rimskog obiteljskog imena Aelius.


Mia
Za ovo kratko i slatko ime postoje različite priče o njegovom porijeklu. Tako jedna od teorija glasi kako potječe iz aboridžinskog jezika Nyungar na kojem znači “mjesec”, a također se smatra da potječe od staroegipatske riječi “Mr”, koja znači “voljena”, a direktno prevedeno sa talijanskog znači “moja”.


Aurora


Ime Aurora dolazi od latinske riječi koja u direktnom prijevodu znači “zora”. Također, odnosi se i na Auroru Borealis, magičnu polarnu svjetlost.


Olivija


Olivija je ime latinskog porijekla koje je derivirano iz riječi koja označava “mir”. U grčkoj mitologiji stabla masline suinače bili simboli mira i prijateljstva.


Sofija


Ovo popularno ime za djevojčice izvorno znači “mudrost”, a dolazi od grčke riječi koja je označavala pamet, inteligenciju i mudrost.


Izabela


Ime Izabela hebrejskog je porijekla i u priejvodu znači “posvećena Bogu”. Ono se također odnosi i na ljepotu jer je talijanska riječ “bella”, što znači “lijepa”, dio samog imena.