Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U korak sa tehnologijom

4 razloga zašto su pametni satovi za djecu idealna alternativa mobitelima

Autor: Lucija Sučić

17.11.2022. 07:55
4 razloga zašto su pametni satovi za djecu idealna alternativa mobitelima

Foto: Pexels

Ako imate nedoumice glede kupnje pametnog telefona za vaše dijete, razmislite o pametnim satovima!Današnji pametni satovi imaju zaista mnoštvo funkcija koje dijele sa pametnim telefonima, što ih čini sigurnijom i boljom opcijom ako smatrate da je vaše dijete još uvijek premaleno za mobitel, koji može za mališane biti opasna stvarčica.


Mnogi proizvođači pametnih satova uvidjeli su potrebu za dječjim pametnim satovima, te se danas na tržištu može pronaći puno kid-friendly pametnih satova. Danas pišemo o njihovim prednostima te zašto su idealan prijelazni gadget za djecu!


Jednostavni za korištenje


Budući da su dizajnirani specifično za djecu, veoma su jednostavni za korištenje, a oni koji imaju opciju internetskog surfanja četo automatski blokiraju nesigurne stranice i neželjeni sadržaj.


Imaju ugrađen GPS
Jedan od glavnih razloga zbog kojeg roditelji uopće počnu promišljati o nabavi pametnog uređaja za djecu je zabrinutost i želja da ih uvijek i u svakom trenutku mogu kontaktirati.


To je u današnjem svijetu posve uobičajena stvar, a pametni satovi za djecu veoma često dolaze s funkcijom GPS lociranja tako da uvijek možete znati gdje je vaše dijete.


Omogućuju zdrav doticaj s tehnologijom


Budući da živimo u tehnološki progresivnom svijetu, djeca se prije ili kasnije moraju upoznati s tehnologijom i aktivno ju koristiti, a pametni sat je jedan od onih stvarčica koja pruža lagani ulaz u taj “veliki” svijet.


Cjenovno pristupačni


U svakom slučaju, cijena ovakvog uređaja biti će puno manja nego što biste trebali izdvojiti za kupnju pametnog telefona. Uz to, oni često imaju funkcije poput obavljanja poziva, slanja poruka, tako da će im to sigurno utažiti želju za pametnim telefonom – barem na nego vrijeme.