Foto: Pixabay
Mogu se koristiti i kultivirane i divlje šparoge
Neobičnija je priprema šparoga kao krem juhe, a evo sastojaka koji su vam potrebni za pripremu za 4 osobe:
- 500 gr već očišćenih svježih zelenih šparoga
- 2 manja poriluka
- 200 g svježeg vrhnja (ili sojinog vrhnja)
- 1 veći krumpir
- 110 g maslaca (ili 110 g maslinovog ulja)
- 900 ml vode
Priprema: Krumpir očistite, ogulite i narežite na kockice. Poriluk očistiti, dobro oprati od zemlje, zarezati ukoso sa strane listova da voda curi unutra, a zatim samo bijeli dio narezati na kolutiće.
Poriluk stavite kuhati u visoku široku tavu na laganoj vatri s maslacem (ili uljem ako želite laganije jelo). Trebao bi postati mekan i proziran, ali nemojte ga pržiti.
Šparoge operite i narežite na komadiće. U međuvremenu u poriluk dodajte krumpir i nakon miješanja od oko 2 minute dodajte vodu. Kuhajte na srednjoj vatri 15 minuta.
Dodajte šparoge i začinite solju i paprom. Kuhajte 5 minuta i kada povrće omekša maknite ga s vatre.
Izmiksajte. Ako više volite baršunastu konzistenciju, možete ju procijediti u cjedilu s finom mrežicom.
Po želji dodajte vrhnje i dobro promiješajte. Posolite i popaprite.
najnovije
najčitanije
Svijet
TRAGEDIJA
U Tuzli muškarac usmrtio svoju suprugu i dvoje djece, pa skočio s nebodera
Nogomet
Njemačka
Bundesliga odabrala nogometaša sezone. Nagradu je osvojio 21-godišnji veznjak
Županija
obavijest
Uskoro larvicidna dezinsekcija na području Općine Privlaka
Scena
Hvar i Pakleni otoci
Neno Belan snimio videospot za novu pjesmu “Regata života”
Zadar
sveučilište
Održana komemoracija za profesora Mladena Dorkina
Zadar
HUMANITARNA AKCIJA
Mladi Zadranin Karlo Magaš treba našu pomoć
Zadar
PROMETNE ZGODE I NEZGODE
VIDEO Čudan manevar vozača na autocesti kod Zadra: ‘Svakodnevnica na hrvatskim cestama…’
Hrvatska
Promjena na čelu redakcije
Slavica Bakić v.d. glavne urednice Novog lista, Zadarskog lista i Glasa Istre
Zadar
MODNA SCENA
Zadarske ulice uljepšane haljinama i unikatnim stilovima
Crna Kronika
OMALOVAŽAVANJE STIJEGA