Petak, 22. studenog 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Fino i zasitno

Isprobajte pikantne tortilje zbog kojih ćete, ako niste do sada, zavoljeti tofu!

Autor: Lucija Sučić

31.08.2023. 08:06
Isprobajte pikantne tortilje zbog kojih ćete, ako niste do sada, zavoljeti tofu!

Foto: iStock

Radi se o vrlo jednostavnom receptu te ukusnom u zdravom obroku koji je krcat proteinima



Ove pikantne tortilje s tofuom pune su okusa te su odličan način za ulazak u svijet veganstva!


Radi se o vrlo jednostavnom receptu te ukusnom u zdravom obroku koji je krcat proteinima, a uz to je i veoma zasitan.


Istina je da je mnogima tofu bezokusan i spužvast, no kada se pravilno začini, puca okusom i neodoljivom teksturom. Ako tražite jelo koje će promijeniti vaše mišljenje o tofuu, savjetujemo da isprobate recept u nastavku!


Sastojci




Za tofu:


  • 180 g tofua
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 1 žličica korijandera
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica suhe metvice
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 1 žlica paste od rajčice
  • 2-3 žlice maslinovog ulja

Za tortilje:


  • 2 tortilje
  • 30 g špinata
  • 75 g zelene salate
  • 1 krastavac
  • 1 rajčica
  • pečena crvena paprika (po želji)
  • šaka maslina bez koštica
  • ljuti umak

Priprema


Tofu obrišite papirnatim ručnikom kako biste uklonili što više tekućine, a potom ga tanko narežite.


U veliku neprijanjajuću tavu stavite dvije žlice maslinovog ulja te stavite tofu kada se zagrije i pecite ga na srednje jakoj vatri. Povremeno miješajte dok tofu ne dobije zlatno-smeđu boju sa svake strane.


Dodajte nasjeckani luk, češnjak i ostatak začina, a potom dodajte još jednu žlicu maslinovog ulja i umiješajte pastu od rajčice, dok tofu ne bude prekriven začinskom smjesom.


Kada tofu bude do kraja pečen, stavite ga sa strane dok slažete tortilje.


Što se tiče slaganja tortilja, započnite sa špinatom i zelenom salatom, a potom dodajte nekoliko obilnih žlica tofua koji ste napravili, malo krastavca, rajčice, maslina i završite s pikantnim umakom. Zamotajte, prerežite po sredini i odmah uživajte!