Utorak, 18. veljače 2025

Weather icon

Vrijeme danas

-1 C°

ZDRAVI DESERT

Maline i cheesecake krema su spoj koji vas neće razočarati

Autor: Life

01.02.2025. 20:27
Maline i cheesecake krema su spoj koji vas neće razočarati

Foto: Pexels



Želite izgubiti višak kilograma? Znamo kako je to.


A pogotovo je teško ako se ne želite odreći ljubavi prema slatkome. Ali uz pravi recept, to nije problem!


Ova cheesecake krema s niskim udjelom ugljikohidrata i toplim umakom od malina savršen je desert za svakoga tko želi smršavjeti, a da se ne odrekne slatke poslastice.




Sadrži malo ugljikohidrata, ali velik udio proteina koji vas dugo drže sitima i pospješuju vaš metabolizam.


Sa svojom osvježavajućom notom limuna i voćnim umakom, ova krema nije samo nevjerojatno ukusna, već je i savršena za svaku zabavu ili kao brzi desert kad vam dođu iznenadni gosti.


Sastojci:


  • 250 g kvark sira (40 % m.m.)
  • 120 ml mlijeka (3,5 % m.m.)
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 30 g proteina u prahu (npr. aroma vanilije)
  • 100 g malina (smrznutih ili svježih)
  •  pola limuna
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žlica šećera u prahu

Priprema:


Stavite kvark u zdjelu za miješanje i miješajte pjenjačom dok ne dobije sjajnu, kremastu strukturu.


Zatim postupno dodajte mlijeko i sve dobro promiješajte. Zatim dodajte proteinski prah i dobro promiješajte.


Sada umutite vrhnje u posebnoj zdjeli s prstohvatom soli dok ne postane čvrsto i zatim ga umiješajte u kremu od kvarka.


Dodajte limunov sok i koricu. Zagrijte maline i malo vode u malom loncu dok ne nastane umak.


Ne kuhajte, samo zagrijte i povremeno promiješajte i drvenom kuhačom i malo pritisnite maline da izađe sok.


Sada u čaše naizmjenično slažite kremu i umak od malina: prvo krema, zatim maline i ponavljajte dok se čaša ne napuni.


Gornji sloj završite malinama. U kremi uživajte odmah ili je ohladite nekoliko sati pa poslužite.