Foto: iStock/NL
Obožavamo šumsko voće, bilo da ga konzumiramo za doručak uz zobenu kašu ili omiljene palačinke, kao međuobrok ili od njega radimo kolače. Nažalost, nije rijetkost da čim kupimo svježe šumsko voće, poput borovnica, malina ili jagoda, ono u svega dan do dva više ne bude jestivo.
Srećom, postoji mali trik uz pomoć kojeg šumsko voće može ostati svježe barem pet dana, ako ne i duže. Sve što vam je potrebno, već imate u svojoj kuhinji.
Šumsko voće stavite u cjediljku, a nju u lonac. Voće pokrijte vodom, dodajte jednu čajnu žlicu praška za pecivo i jednu čašu octa. Sve dobro promiješajte i ostavite pet minuta.
Nakon toga je potrebno isprati šumsko voće, osušiti i ostaviti u hladnjaku. Na ovaj način će šumsko voće duže ostati svježe i jestivo.
najnovije
najčitanije
Košarka
U SVOM STILU
Pogledajte kako se Joško Jeličić narugao košarkašima nakon velikog debakla: ‘Pitam za strica iz Neorića’
Hrvatska
SUĐENJE
Na ponovljenom suđenju Kalmeti svjedočio vlasnik “Remorkera” Igor Premilovac
Scena
MAKEDONSKI SLAVUJ
DA SE NAJEŽITE! Pogledajte kako je Toše Proeski izveo legendarnu ‘Cesaricu’: ‘Prekrasno za slušanje’
Zadar
OBAVIJEST IZ HEP-A
NIZ ULICA BEZ STRUJE! Dijelovi Zadra i okolice u utorak ostaju bez električne energije, provjerite adrese
Zadar
ANIME KLUB GKZD
Gradska knjižnica Zadar mjesto susreta mladih ljubitelja japanskih animiranih filmova: ‘Uočili smo da je…’
Crna Kronika
strava u slavoniji
Nasred ulice izboden muškarac, preminuo u bolnici
Županija
kupnja
I ovu nedjelju otvoren određen broj trgovina u Zadru i županiji, donosimo popis
Zadar
U OBJEKTIVU
MODNA ANALIZA Gradske ulice i ove su subote bile pune odličnih street style komada
Zadar
glazbena diva
[FOTO] Doris Dragović napravila pravi spektakl na Višnjiku
Zadar
OBAVIJEST HEP-A