Foto: iStock/NL
Obožavamo šumsko voće, bilo da ga konzumiramo za doručak uz zobenu kašu ili omiljene palačinke, kao međuobrok ili od njega radimo kolače. Nažalost, nije rijetkost da čim kupimo svježe šumsko voće, poput borovnica, malina ili jagoda, ono u svega dan do dva više ne bude jestivo.
Srećom, postoji mali trik uz pomoć kojeg šumsko voće može ostati svježe barem pet dana, ako ne i duže. Sve što vam je potrebno, već imate u svojoj kuhinji.
Šumsko voće stavite u cjediljku, a nju u lonac. Voće pokrijte vodom, dodajte jednu čajnu žlicu praška za pecivo i jednu čašu octa. Sve dobro promiješajte i ostavite pet minuta.
Nakon toga je potrebno isprati šumsko voće, osušiti i ostaviti u hladnjaku. Na ovaj način će šumsko voće duže ostati svježe i jestivo.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
NAJAVLJENO
U Gospiću je sve spremno za 12. Susret hrvatske katoličke mladeži
Hrvatska
SVETI OTAC
Papa Franjo nostalgičan za putovanjima vlakom
Hrvatska
USTAVNI STRUČNJACI
Milanović bi morao prirediti bar jedan krug konzultacija. Plenkovića, Grbina i ostale bi mogao zvati i telefonom
Zadar
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA
“GODIŠNJI ODMOR”: Otvorena izložba fotografija Mare Milin povodom 30 godina djelovanja
Zadar
dani povijesti
Na Sveučilištu u Zadru održani XVII. Dani povijesti
Županija
TRAGEDIJA U MORU
Đani Iglić o stradalom roniocu: ‘Bio je veliki profesionalac koji je znao sva pravila ronjenja’
Zadar
EMOTIVNA PJESMA
Petar Strmota napisao emotivnu pjesmu u čast Franka Lisice: ‘Plače nebo, muka grlo steže sve jače…’
Crna Kronika
smrtno stradao
TRAGEDIJA: U Rovanjskoj smrtno stradao ronilac
Plodovi zemlje i mora
Najulov 2024.
Josipov impresivni ulov: ‘Kaos je bio toliki da sam mislio da ću je izgubit koliko je podivljala’
Zadar
WINGS FOR LIFE