Foto: Pixabay
Priprema se jednostavno i relativno brzo, od vrste kruške čvrste pulpe. Svoj džem od krušaka možete začiniti sjemenkama vanilije ili štapićem cimeta koji ćete koristiti tijekom kuhanja. Zvjezdasti anis također je vrlo mirisan.
Podrazumijeva se da u gotov džem možete dodati i tamnu čokoladu. Koristite svoj džem od krušaka za punjenje torti i palačinki ili ga jednostavnonamažite na kruh.
Sastojci:
- 1 kg krušaka
- 450 g šećera
- korica od limuna
Priprema: Kruške ogulite, narežite na komade i macerirajte u tavi sa šećerom i limunovom koricom oko 30 minuta.
Posudu stavite na štednjak, na vrlo laganu vatru i uz stalno miješanje kuhajte oko sat vremena.
Provjerite je li voda potpuno isparila. Uklonite limunovu koricu i procijedite.
Ponovno stavite na vrlo laganu vatru 10 minuta.
Još vrući džem od krušaka ulijte u sterilizirane staklenke i pustite da se hladi naopako.
Staklenke spremite na tamno mjesto i potrošite nakon otprilike tjedan dana.
najnovije
najčitanije
Nogomet
borba za sp
Italija protiv Sjeverne Irske u Bergamu
Hrvatska
predsjednik mosta
Grmoja: Volio bih da je Turudić omogućio cijeloj javnosti uvid u dokument o Matić
Hrvatska
REAKCIJA
Sindikat policije: Napad na policajca tretirati kao napad na pravni poredak
Svijet
izvješće
Milijarderi ove godine naslijedili rekordno bogatstvo
Zadar
PREGLED DANA
PET VIJESTI DANA Evo što je obilježilo četvrtak u Zadru i županiji
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!