Foto: Pixabay
Priprema se jednostavno i relativno brzo, od vrste kruške čvrste pulpe. Svoj džem od krušaka možete začiniti sjemenkama vanilije ili štapićem cimeta koji ćete koristiti tijekom kuhanja. Zvjezdasti anis također je vrlo mirisan.
Podrazumijeva se da u gotov džem možete dodati i tamnu čokoladu. Koristite svoj džem od krušaka za punjenje torti i palačinki ili ga jednostavnonamažite na kruh.
Sastojci:
- 1 kg krušaka
- 450 g šećera
- korica od limuna
Priprema: Kruške ogulite, narežite na komade i macerirajte u tavi sa šećerom i limunovom koricom oko 30 minuta.
Posudu stavite na štednjak, na vrlo laganu vatru i uz stalno miješanje kuhajte oko sat vremena.
Provjerite je li voda potpuno isparila. Uklonite limunovu koricu i procijedite.
Ponovno stavite na vrlo laganu vatru 10 minuta.
Još vrući džem od krušaka ulijte u sterilizirane staklenke i pustite da se hladi naopako.
Staklenke spremite na tamno mjesto i potrošite nakon otprilike tjedan dana.
najnovije
najčitanije
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Zadar
crpna postaja maestral
Odvodnja uputila javni poziv stanovnicima dviju zadarskih ulica
Plodovi zemlje i mora
Prognoza FAO-a
Kava, kakao i čaj podižu troškove uvoza hrane u 2024.
Hrvatska
hrejting
Milanović i dalje vodi, najveći protivnik Primorac
Vinske kronike
poznata sorta
ZADAR VS. SVIJET Regionalne specifičnosti cabernet sauvignona širom svijeta
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Kultura
Alba Miočev
Mlada zadarska slikarica osvojila Grand Prix: “Bitno je da svaki dan uđem u atelje, čak i ako ne slikam…”
Županija
TUŽNI ODLAZAK
VIŠE OD BRODA Šarini su živjeli s ‘Princem Zadra’: ‘Godinama smo radili s njim, živjeli, dizali…’
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Županija
POTPORE