Foto: Pixabay
Priprema se jednostavno i relativno brzo, od vrste kruške čvrste pulpe. Svoj džem od krušaka možete začiniti sjemenkama vanilije ili štapićem cimeta koji ćete koristiti tijekom kuhanja. Zvjezdasti anis također je vrlo mirisan.
Podrazumijeva se da u gotov džem možete dodati i tamnu čokoladu. Koristite svoj džem od krušaka za punjenje torti i palačinki ili ga jednostavnonamažite na kruh.
Sastojci:
- 1 kg krušaka
- 450 g šećera
- korica od limuna
Priprema: Kruške ogulite, narežite na komade i macerirajte u tavi sa šećerom i limunovom koricom oko 30 minuta.
Posudu stavite na štednjak, na vrlo laganu vatru i uz stalno miješanje kuhajte oko sat vremena.
Provjerite je li voda potpuno isparila. Uklonite limunovu koricu i procijedite.
Ponovno stavite na vrlo laganu vatru 10 minuta.
Još vrući džem od krušaka ulijte u sterilizirane staklenke i pustite da se hladi naopako.
Staklenke spremite na tamno mjesto i potrošite nakon otprilike tjedan dana.
najnovije
najčitanije
Novosti
za 10 godina
AI kao osobni liječnik, odvjetnik i asistent. Evo kakvu nam budućnost predviđaju…
Hrvatska
prevara
Mislila da ulaže u kriptovalute pa ostala bez više od pola milijuna eura
Hrvatska
zastrašujuće brojke
DIGITALNO DJETINJSTVO Svako četvrto dijete primilo seksualne poruke
Scena
Plesna udruga Geste
Gestice donose Božić bez filtera: Nova autorska plesno-dramska premijera
Hrvatska
osobni asistenti
Najnovija odluka Ustavnog suda mogla bi ugroziti dostupnost važne usluge
Zadar
trgovački centar
[FOTO] EVAKUIRANA SUPERNOVA! Evo što se događa…
Zadar
U 69. godini
Preminuo omiljeni profesor i pedagog Obrtničke škole Gojka Matuline
Županija
Zlatna Luka
Vijeće smijenilo direktoricu s kojom je sukošanski načelnik bio zadovoljan, evo tko ju je naslijedio
Zadar & Županija
boris jović
Zapovjednik JVP Zadar o požaru u Supernovoj: “Stvorila se velika količina dima…”
Zadar
Prihvaćena ostavka