
Foto: Pixabay
Priprema se jednostavno i relativno brzo, od vrste kruške čvrste pulpe. Svoj džem od krušaka možete začiniti sjemenkama vanilije ili štapićem cimeta koji ćete koristiti tijekom kuhanja. Zvjezdasti anis također je vrlo mirisan.
Podrazumijeva se da u gotov džem možete dodati i tamnu čokoladu. Koristite svoj džem od krušaka za punjenje torti i palačinki ili ga jednostavnonamažite na kruh.
Sastojci:
- 1 kg krušaka
- 450 g šećera
- korica od limuna
Priprema: Kruške ogulite, narežite na komade i macerirajte u tavi sa šećerom i limunovom koricom oko 30 minuta.
Posudu stavite na štednjak, na vrlo laganu vatru i uz stalno miješanje kuhajte oko sat vremena.
Provjerite je li voda potpuno isparila. Uklonite limunovu koricu i procijedite.
Ponovno stavite na vrlo laganu vatru 10 minuta.
Još vrući džem od krušaka ulijte u sterilizirane staklenke i pustite da se hladi naopako.
Staklenke spremite na tamno mjesto i potrošite nakon otprilike tjedan dana.
najnovije
najčitanije
Zadar
lovci i policija
Nastavljene aktivnosti iz preventivnog projekta „Siguran lov“.
Tenis
WTA Doha
Jelena Ostapenko preko Ige Swiatek do finala
Kultura
SKD LIPA
Održana redovna godišnja izborna skupština uz proslavu slovenskog praznika
Zadar
veselo VALENTINOVO
[FOTO/VIDEO] Zadarski umirovljenici plesnjakom ispratili Dan zaljubljenih
Ostali sportovi
najbolja hrvatska skijašica
Zrinka Ljutić starta šesta u subotnjem slalomu
Zadar
povratak u rodni grad
Zadranka srpsko-palestinskog porijekla: ‘Nakon godina borbe, saživjela sam se sa svojim identitetima’
Zadar
ODRŽIVA ALTERNATIVA
Interes za second hand trgovine u Zadru sve veći: ‘Ma, kakva sramota, važno da nisam gol’
Zadar
LEONARD NARDI BAJLO
‘VELIK I PLEMENIT ČOVJEK’ Zadrani se prisjećaju preminule legende: ‘Pogled ovog velikog čovjeka…’
Županija
PODHRTAVANJE TLA
Zabilježen slabiji potres s epicentrom 30 kilometara udaljeno od Zadra
Zadar
Marcelle Novignon Avocetien