Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

GUBLJENJE SITNICA

Predmeti koje sigurno držite na krivim mjestima i zato ih vječito gubite

Autor: Šarlota Brnčić

22.09.2023. 11:25
Predmeti koje sigurno držite na krivim mjestima i zato ih vječito gubite

Foto: iStock/NLUsred užurbane svakodnevice, okruženi obiljem obaveza i malih izazova, često imamo trenutke koji nas natjeraju da zastanemo i usmjerimo pogled na stvari o kojima možda dugo nismo svjesno razmišljali.


Tako se, primjerice, pojavi situacija nedostatka predmeta, svežnja ključeva ili mobitela. Svakodnevna situacija, ali koja vas može natjerati na razmišljanje: zašto smo se zapravo navikli držati određene stvari na određenim mjestima ne pitajući se je li taj raspored i položaj stvarno praktičan i koristan?


Ponekad naše kuće i stanovi nisu projektirani prema našem prirodnom tijeku, već prema konceptu kako bi stvari najbolje izgledale. Evo nekih čestih primjera držanja stvari na pogrešnim mjestima i savjeta kako možete maksimalno iskoristiti svoj životni prostor.
Često upravo male prilagodbe imaju najveći utjecaj na naše svakodnevno blagostanje.Lijekovi ne pripadaju u kupaonicu


Vaš lijek ne smijete ostaviti u vlažnoj kupaonici. Stvar je u tome da lijekovi, vitamini i dodaci prehrani ne funkcioniraju dobro u kupaonici jer im vlaga smanjuje rok trajanja.


Čuvajte ih na hladnom i suhom mjestu, poput ladice u spavaćoj sobi ili posebnog ormarića u kuhinji. Kao rezultat toga, dulje ostaju učinkoviti.


Bolje iskoristite svoju garažu


Garaža je često mjesto gdje se jednostavno skladišti sve ono čemu inače nema mjesta. Garaža je idealno mjesto za veće stvari, ali ne smije postati pretrpano skladište.


Napravite mjesta tako da imate zasebnu šupu u dvorištu za stvari poput sportske opreme. Ovo ostavlja garažu slobodnom za vaš automobil i ne morate se spotaknuti o opremu.Određeno mjesto za ključeve olakšava svakodnevni život


Umjesto da negdje ostavljate ključeve i tražite ih svako jutro, upotrijebite stalak za ključeve ili zdjelu blizu ulaznih vrata. Tako da uvijek znate gdje su vam ključevi kada izlazite iz kuće.


Zaštitite svoje začine od topline


Začini su često lako dostupni ispod štednjaka ili pećnice.


Zvuči skroz praktično, ali začine ne bi trebalo izlagati toplini i vlazi u kuhinji. Umjesto toga, čuvajte ih na hladnom i tamnom mjestu, poput smočnice ili ormara.Kao što vidimo, ponekad je dovoljna jednostavna promjena perspektive kako bi naš dom bio funkcionalniji i skladniji.


Pohranjivanjem stvari na pravim mjestima, ne samo da stvaramo više reda, već i više lakoće u svakodnevnom životu.