Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Održivo i sigurno

Donosimo vrijedne savjete za korištenje platnenih pelena

Autor: Lucija Sučić

09.11.2022. 07:59
Donosimo vrijedne savjete za korištenje platnenih pelena

Foto: Pexels

Višekratne pelene sve su češći odabir roditelja za svoju djecuPlatnene pelene možda znače malo više posla, no u konačnici zdravije su kako za osjetljivu bebinu kožu tako i za okoliš. Danas pričamo o bitnim stvarima i trikovima koji se tiču višekratnih pelena!


Ne koristite omekšivač za rublje


Komercijalni omekšivači puni su parfema koji mogu iziritirati nježnu kožu bebe, stoga ga je najbolje preskočiti kada perete pelene. Prašak za robu dovoljan je da ih temeljno opere i ispere sve neugodne mirise i fleke.


Uz njih, razmislite i o višekratnim maramicama


Umjesto jednokratnih, razmislite o prebacivanju na višekratne platnene maramice, a njih možete prati zajedno s pelenama. Kod njih je odlično što ih možete iznova koristiti, a mnogi tvrde da su i po apsorpciji i po učinkovitosti zapravo puno bolje nego jednokratne.


Raspitajte se o tipovima pelena
Danas na tržištu postoje različite vrste višekratnih pelena. Prije kupnje, pokušajte nabaviti samo par da vidite koje će vašoj bebi najbolje pasati pa tek onda uložite u veću količinu.


Birajte one od prirodnih materijala


Umjesto sintetike, uvijek je bolja praksa posegnuti za pelenama napravljenima od prirodnih materijala poput pamuka, konoplje ili bambusa, pogotovo ako tražite pelene visoke moći upijanja.


Obavezno imajte i ‘wet bag’


‘Wet bag’ naziv je za nepropusnu torbicu u kojoj možete čuvati kako čiste tako i prljave pelene, što je pogotovo od koristi kada niste kod kuće a ne znate gdje biste s prljavom pelenom. Ovakve torbe ne propuštaju tekućinu niti mirise.