Utorak, 26. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Snaga za reakciju

Dodirnuti dno je dobro: sada pronađite snagu da se vratite gore

Autor: Šarlota Brnčić

16.01.2023. 07:22
Dodirnuti dno je dobro: sada pronađite snagu da se vratite gore

Foto: Pexels

Zastanite, duboko udahnite i pokušajte analizirati svoju pravu situacijuIzmiče li vam život kontroli i mislite da ne ispunjavate očekivanja – svoja ili tuđa – i da nikada ne možete učiniti dovoljno?


Zato zastanite na trenutak, duboko udahnite i pokušajte sada analizirati svoju pravu situaciju.


Sada vam možda nije potrebna inspiracija ili ponovno otkrivanje motivacije koja vas pokreće da djelujete, već biste jednostavno trebali smoći hrabrosti da se suočite sa situacijom koju doživljavate i ponovno izgradite svoje samopoštovanje.
Znate, kada dotaknete dno, može biti teško vratiti se gore, ali oni koji uspiju pronaći hrabrosti za to i suočiti se sa svojim strahovima tada će se vratiti u igru ​​jači i briljantniji nego prije.


Sama definicija “doticanja dna” pretpostavlja dosegnutu krajnju granicu, preko koje se, čak i niže, ne može ići, pa se stoga može samo ponovno izroniti.


Međutim, nažalost, mnogi još uvijek tonu ili ostaju zaglavljeni tamo gdje su pali. Zbog toga nije poanta mjeriti dubinu vlastite boli, već osvijestiti svoje stanje i potruditi se promijeniti ga, početi reagirati i djelovati prema situaciji u kojoj se može ponovno disati, živjeti.


Događa se da u životu postoje prepreke i da nam svi planovi ne idu baš onako kako bismo željeli.


Možda čak i ne trebate primati poticaje izvana, ali jednostavno bi bilo korisno da povratite svoju snagu volje.


Postoje neke riječi koje postaju moderne, kao što su “svijest” i “produktivnost”. Čini se da svatko od nas uvijek mora biti na vrhu i da prepreke u životu ne postoje, ali ako se suočimo sa stvarnošću znamo da to nije tako i da su upravo prepreke te koje nam pomažu u rastu.


A da bismo se suočili s preprekama, trebamo tražiti snagu u sebi. Svakako možemo zatražiti pomoć ako nam je potrebna, ali poriv za stvarnom promjenom uvijek počinje od nas samih.


Mijenjamo svoje živote i sebe samo kada to stvarno želimo, a ne kada drugi to od nas traže. Svatko ima svoj put koji uvijek treba poštovati.


A prvi korak je, svakako, riješiti se straha. Strah od budućnosti, od nepoznatog, od posljedica, posebno onih koje stvara naš um.


Kako? Počinjanje fokusiranja na sebe OVDJE i SADA, postavljanje stvarnih i učinkovitih ciljeva, bez uspoređivanja s drugima.


Stvarno je beskorisno uspoređivati ​​se s onima koji trenutno imaju uspjeha. Uspjeh je obično rezultat vrlo duboke predanosti i ako ga i vi želite postići, trebali biste učiniti isto.


Mi nismo roboti i stoga nije dovoljno evocirati riječi kao što su “motivacija” i “predanost” da bi se stvari promijenile u nekoliko trenutaka.


Ako doista želimo promjenu, moramo puno raditi na sebi, posvetiti se i prije svega nešto poduzeti.


Kada proživljavamo trenutak inercije, pokušajmo ga prihvatiti, iskoristimo ga da analiziramo cijelu situaciju, da se usredotočimo na ono što bismo željeli postati i koji bi nam mogli biti ciljevi u životu.


U tom trenutku bit će vrijeme da zasučete rukave kako biste izgradili nešto novo bez odustajanja pri prvoj poteškoći.


Tek ćete s vremenom moći shvatiti jeste li na dobrom putu za ostvarenje svojih snova, ali u svakom slučaju vaše putovanje, kamo god vas odvelo, bit će prilika za rast.